Dobanzile de baza percepute de Banca Romaneasca pentru creditele de consum cu si fara garantii imobiliare au fost micsorate cu 0,5%-2%, in functie de moneda creditului. Noile rate vor intra in vigoare de la 25 februarie si se vor aplica creditelor la sold, dar si celor noi.

sursa:sfin.roIn cazul creditelor de consum in lei, dobanda de baza va scadea de la 11,38% la 9,38%, in timp ce pentru creditele in euro dobanda se va reduce de la 3,642% la 3,134%. La creditele acordate in CHF, dobanda de baza se va diminua de la 3,5385% la 2,91%.

Noul nivel al dobanzii la creditele in lei atrage dupa sine scaderea cu doua procente a dobanzii variabile percepute de banca pentru facilitatea de descoperit de cont autorizat, pana la 17,71%.

„Noile rate de dobanda pentru creditele de consum au fost modificate tinand cont de evolutia pietei si a indicilor de referinta. Banca Romaneasca va continua si in 2010 sa-si actualizeze ratele de dobanda, atat la credite, cat si la depozite, in functie de evolutiile ulterioare, o atentie sporita fiind acordata pastrarii unui nivel competitiv al acestora", a declarat Lakis Couninis, director executiv la Unitatea Retail.


 

Sursa

5 February 2010