Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Mai multe bănci sunt un pericol iminent pentru siguranța românilor, avertizează premierul României

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3276

Premierul României, Mihai Tudose, lansează un atac virulent la adresa băncilor. Despre două dintre ele, acesta spune că sunt o bombă cu ceas, iar clienții lor ar trebui să se pregătească pentru faliment. Momentan, aceste bănci sunt supuse unui control al ANAF, motiv pentru care detaliile au fost ținute secrete, dar premierul avertizează că va încălca regula, asumându-și repercusiunile, dacă acest lucru va fi necesar pentru a-i proteja pe români.

bancaChiar dacă momentan nu au fost date nume de bănci, premierul Mihai Tudose a dat un indiciu destul de clar despre cum pot clienții să își dea seama dacă banca cu care lucrează este sigură sau nu: dacă banca a avut datorii ani în șir, atunci nu este sigură.

ANAF a început deja control pe două dintre ele să vadă cum și ce se întâmplă. Îmi asum, mergem până la a ieși public să spunem: «Băncile astea nu au profit de un-doi-trei-patru. Nu știu dacă este foarte sigur să vă țineți economiile acolo». Venim cu diverse lucruri pe reglementări fiscale, țintite pe domeniu. Mai mult, chit că este secretul bancar, eu îmi asum la un moment dat să fac publice niște date. Dau un exemplu-două de bănci. Știu că o să o pățesc, dar am să o fac ca să înțeleagă românii că, dacă lucrează cu banca aia, ăia ne fură și că, din 40 de bănci, avem 20 de bănci bune, 19 care-și revin și una care continuă să creadă că e mai deșteaptă decât noi, românii”, a spus prim-ministrul. 

Primul ministru a făcut referire la faptul că băncile folosesc adesea banii clienților, pentru a depăși problemele financiare prin care trec, iar acest lucru ar trebui să fie clar celor care folosesc serviciile băncii. Cu atât mai mult cu cât realitatea economică va deveni tot mai dură, în lumina noilor planuri guvernamentale. 

„Nimeni nu poate să înțeleagă că o instituție bancară funcționează cinci-șapte-zece ani consecutiv în care e în pierdere. Pe clădirea scrie că e bancă, nu Crucea Roșie sau o instituție de caritate. Sediile arată binișor spre foarte bine, salariile sunt bune spre foarte bune. Domniile lor dovedesc o imaginație debordantă în a-și externaliza profiturile. Nu mai merge”, a spus Mihai Tudose.

De altfel, deja se poartă negocieri între Ministerul de Finanțe și mai mulți reprezentanți ai băncilor, prin care instituțiile financiare sunt îndemnate să își regândească strategia, pentru a nu forța măsuri mai drastice, precum prezentarea publică a unor informații care ar dăuna grav imaginii companiei.

O să găsim mecanisme să înțeleagă toată lumea că s-a terminat vacanța”, a explicat metaforic Mihai Tudose. 

Concluzia premierului este aceea că dacă până acum băncile au profitat în mod natural de discreția instituțiilor statului, de acum trebuie să se aștepte la o analiză permanentă și detaliată asupra situației lor financiare.

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video