Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Băncile au acordat 1.000 de credite în lei în şapte luni

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2550

Românii au preferat din totdeauna să se împrumute în valută, chiar şi cei care nu sunt plătiţi în moneda europeană. Şi asta pentru că dobânzile mai mici oferite la creditele în euro par să fie mai atractive. Totuşi, reprezentanţii BNR încurajează împrumuturile în lei pentru că, spun ei, beneficiarii creditelor în monedă naţională nu se expun riscului valutar. Cu alte cuvinte, rata lunară în lei nu se modifica in funcţie de evoluţia cursului valutar.  

Sursa: bankingnews.roÎn ultimele luni, românii au început să fie mai receptivi la mesajele transmise de BNR, astfel că datele statistice arată că Record bancar: creditele în lei au condiţii la fel de bune ca şi cele în euro Creditele de nevoi personale, preferatele anilor dinaintea crizei, au fost catalogate drept nocive şi intolerabile de către Banca Naţională a ... împrumuturile ipotecare în lei au început să urce, începând cu februarie 2012. În şapte luni, bancherii au reuşit să convingă o mie de români că este mai avantajos să plătească o dobândă mai mare pentru un credit în moneda naţională decât să rişte creşterea ratelor lunare din cauza deprecierii leului faţă de euro.

Potrivit datelor BNR, soldul creditelor imo­­biliare în lei a urcat cu peste 200 milioane lei timp de şapte luni consecutive, în perioada februarie-septembrie, şi a depăşit 1,7 miliarde lei (circa 380 milioane euro) la sfârşitul lunii trecute.

„Avem o dificultate reală în a vinde Creditul imobiliar VS creditul ipotecar: diferenţe, avantaje şi dezavantaje Creditul imobiliar şi creditul ipotecar se confundă în viziunea celor mai mulţi. Este drept, diferenţele nu sunt fundamentale ci mai degrabă de ... credite ipotecare în lei pentru că avem resurse în lei pe termen scurt. Măsurile de prudenţialitate de care trebuie să ţinem cont ne obligă să alocăm doar un anumit procent din aceste depozite pentru credite pe termen lung. Capacitatea de a acorda credite în euro este limitată, de asemenea, de reducerea finanţărilor externe. Este adevărat însă că ne confruntăm şi cu un nivel scăzut al cererii de credite”, afirmă Mihai Bogza, preşedintele consiliului de administraţie al Bancpost, citat de ZF.

Ce se va întâmpla cu creditele în lei când vom trece la euro? Trecerea la euro, pe cât de disputată, este iminentă. Din istoria ţărilor care au trecut deja prin acest proces, schimbările nu sunt niciodată ... CITEŞTE ŞI: Ce se va întâmpla cu creditele în lei când vom trece la euro?


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video