Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Băncile au bani, dar nu de dat. Clienţii mici s-au resemnat, dar oamenii cu bani luptă pentru schimbarea sistemului

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3032

În timp ce toată lumea aşteaptă relaxarea creditelor imobiliare, băncile anunţă înăsprirea condiţiilor de acordare, mai ales pentru cei care vor să obţină sume mari. Investitorii sunt deci primii vizaţi de această măsură, dar nici clienţii persoane fizice nu au parte de tratamente privilegiate. Banii băncilor se duc doar la cei care se dovedesc a fi capabili să plătească la timp, să suporte dobânzile mari şi care aduc un avans considerabil. Garanţiile sunt necesare, dar absolut inutile atunci când se înscriu pe lista lungă a imobilelor executate, pe care nimeni nu vrea să le cumpere.

Băncile au bani, dar nu de dat. Clienţii mici s-au resemnat, dar oamenii cu bani luptă pentru schimbarea sistemuluiRomânia este pe lista neagră a băncilor cu capital străin. Și cum cele mai multe dintre instituţiile financiare din ţară se află în această situaţie, cei care au nevoie de bani pentru investiţii imobiliare sunt trataţi în consecinţă. În procesul de evaluare, potenţialii clienţi pleacă de la prezumţia de vinovăţie. Pentru a nu mai ajunge în situaţia neprofitabilă în care Nu lăsa executorii să te jefuiască. Ai dreptul legal de a păstra bunurile care îţi asigură un trai decent Executarea silită este cea mai mare ameninţare care apasă pe umerii clienţilor bancari. Clienţii care contractează credite pe termen lung, cum ar fi ... trebuie să execute bunuri pentru a-şi recupera banii, băncile preferă să îşi treacă toţi clienţii prin probe de foc înainte de acordarea creditului. Indiferent dacă este vorba despre contracte mici sau mari, despre persoane fizice sau companii. În ciuda crezului comun, oamenii cu bani, cei care vor să plaseze milioane de euro în dezvoltarea pieţei imobiliare din România, întâmpină cele mai multe dificultăţi în obţinerea unui credit.

„Finanţarea nu înseamnă o linie de cash, este vorba despre valoarea unei resurse de capital. Pe piaţă sunt, în prezent, proiecte care vin în competiţie pentru a obţine finanţarea. Nu este un concurs de frumuseţe, ci o analiză asupra cifrelor. Există capital din partea băncii ce poate fi investit în proiectele care au sens”, a declarat Sergiu Manea, vicepreşedinte trezorerie BCR.

Băncile au fondurile necesare pentru împrumuturi, dar acceptul de plată se obţine foarte greu

Aşadar, banii există, dar ei se împart doar după o analiză atentă a potenţialului client. Totuşi, nu mai este un secret deja faptul că băncile au redus la minimum impactul imobiliarelor în activitatea curentă. Cele mai multe probleme ale ultimilor ani au pornit de la achiziţiile de apartamente sau Cea mai nouă platformă de ofertare imobiliară pentru locuinţele noi se lansează în cadrul TNI IMOPEDIA vine cu un nou produs de excepţie, menit să susţină activitatea pe piaţa  construcţiilor noi. Astfel, IMOPEDIA lansează cea mai ... construcţia de ansambluri care au intrat în faliment. Aşadar, instituţiile financiare vorbesc, de mai bine de un an, despre implicarea în alt gen de proiecte imobiliare.

„Totdeauna, dintr-o plajă de proiecte, e clar că doar unele vor ajunge să fie finanţate. Domeniul imobiliar este un motor de evoluţie, dar nu poate să fie singurul. Și cel puţin în România, consider că domeniul infrastructurii este unul dintre principalele motoare de creştere pentru următorii 10-20 de ani”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Bogdan Cernescu, managing director Erste Group Immorent.

În aceste condiţii, cererea este evident descurajată din start. Puţini sunt cei care ajung să treacă pragul băncilor în căutare de finanţare pentru imobiliare, dincolo de programul Prima Casă. Și mai puţini sunt cei care chiar reuşesc să obţină banii. Situaţia este tratată cu detaşare de oficialii instituţiilor financiare, care nu se îngrijorează prea mult de această evoluţie.

„A fost un an de aşteptare pentru că sectorul imobiliar este corelat cu creşterea reală şi cu evoluţia valorii adăugate la nivel naţional”, spune Sergiu Manea.

Persoanele fizice se lasă descurajate, iar investitorii luptă cu autorităţile

Iar dacă clienţii Credite pentru datornici. Există bănci care nu sunt înscrise la Biroul de Credit? Biroul de Credit s-a transformat într-o sperietoare pentru mulţi dintre clienţii bancari. Aceştia se pot regăsi pe lista neagră pentru sume ... persoane fizice se descurcă într-un fel sau altul, cumpără cu bani obţinuţi din proprietăţi mai vechi, împrumută prin Prima Casă ori închiriază, în aşteptarea unor vremuri mai bune, dezvoltatorii nu dispun de acest răstimp. Ei trebuie să supravieţuiască, iar pentru asta, au nevoie de finanţare. Aşadar, lupta pentru a convinge autorităţile să relaxeze condiţiile de creditare este acerbă.

Mulţi investitori aleg chiar să aducă fonduri proprii pe care le plasează aici, în aşteptarea vremurilor mai bune. Nimeni nu se mai aşteaptă la profit uriaş peste noapte, aşa cum s-a întâmplat în anii dinaintea crizei, ci la un avans suficient pentru a le concretiza aşteptările faţă de ţara noastră.

„Când o piaţă devine atractivă, se grăbesc toţi să intre, cum se întâmplă acum în Polonia. România nu arată foarte atractiv acum în exterior, dar consider că stă destul de bine pentru că, spre deosebire de alte ţări din Vest, unde doar se discută, aici chiar s-au luat măsuri de austeritate, s-au micşorat salariile din sistemul public, TVA a fost majorată la 24%. În plus, România are una dintre cele mai mici datorii publice din Uniunea Europeană”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro Martin Slabbert, CEO al fondului New Europe Property Investments.

Dar nimic nu se poate concretiza într-o perioadă în care panica se manifestă atât de puternic, de toate părţile baricadei.

„Trebuie să fie continuate investiţiile în aceste sectoare pentru a avea creştere economică. Sunt optimist în ceea ce priveşte viitorul României, cred că bazele economice sunt sănătoase”, a încheiat Martin Slabbert.

CITEȘTE ȘI Creditul imobiliar VS creditul ipotecar: diferenţe, avantaje şi dezavantaje Creditul imobiliar şi creditul ipotecar se confundă în viziunea celor mai mulţi. Este drept, diferenţele nu sunt fundamentale ci mai degrabă de ... Creditul imobiliar VS creditul ipotecar: diferenţe, avantaje şi dezavantaje

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video