Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Băncile îi sună pe bugetari pentru a le reduce ratele

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2641
Băncile nu vor să se trezească în următoarea perioadă cu surprize din partea bugetarilor. Aşa că, bancherii spun că nu are rost să aştepte ca bugetarii să devină rău-platnici pentru a lua măsuri. Nu toate băncile au strategii diferite pentru clienţii bugetari, notează Gândul.

sursa foto:http:/www.gm.tv/mediaBancherii şi-au schimbat strategia în ce priveşte restructurarea creditelor. Dacă până acum se mulţumeau să-i cheme pe clienţi la ghişee pentru a-şi restructura creditele prin invitaţii trimise prin poştă, acum unii bancheri pun mâna pe telefon şi îi sună pe clienţi direct.
Strategia, anunţată de UniCredit Ţiriac Bank, este destinată doar clienţilor angajaţi la stat, 50.000 la număr, care ar urma să fie invitaţi telefonic să vină la ghişeele băncii pentru a-şi restructura creditele astfel încât să îşi poată plăti ratele şi după tăierea cu 25% a salariilor, măsură anunţată de Guvern care ar urma să fie aplicată începând de luna viitoare.
"Considerând condiţiile actuale şi măsurile luate (de Guvern) care după părerea mea sunt foarte importante şi necesare, noi vrem să contactăm clienţii bugetari cu scopul de a le oferi soluţii pentru a-i ajuta în contextul diminuării veniturilor. Sperăm că bugetarii vor putea să îşi plătească ratele, dar clienţii vor decide dacă vor să beneficieze de măsuri de restructurare. Nu aşteptăm să vedem întârzieri la plată, ci mergem la ei ", a declarat Zoltan Major, vicepreşedintele diviziei de retail a băncii citat de Gândul.

Bugetarii au credite de aproape 5 miliarde de euro

Creditele pe care le au la bănci cei circa 1,3 milioane de bugetari, de 4,8 miliarde de euro, reprezintă circa 20% din totalul împrumuturilor acordate, conform estimărilor bancherilor, făcute pornind de la un studiu BNR. La finele lunii aprilie, numărul restanţierilor depăşea 710.000 de persoane, care deţin în total 1,07 milioane de credite.
Restructurarea creditelor persoanelor fizice se face, de cele mai multe ori, prin mărirea scadenţei creditului, ceea ce se traduce prin scăderea ratei lunare, pentru că suma care rămâne de plătit va fi împărţită la un număr mai mare de luni.
"BCR aplică încă de acum un an un program propriu privind reorganizarea creditelor, program prin care ajutăm deja mii de clienţi să depăşească dificultăţile acestei perioade. Îi invităm pe toţi clienţii care anticipează că vor întâmpina probleme financiare să vină la bancă pentru a căuta împreună soluţiile potrivite privind rambursarea creditelor", a declarat pentru Gândul, Cornel Cojocaru, directorul executiv al Direcţiei de Comunicare BCR.
Taguri: rate, datorii, banci
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video