Efectele reducerii dobânzii-cheie de către BNR la începutul lunii trecute încep timid să se facă simţite în piaţă.Banca Comercială Română (BCR) a redus, de ieri, cu până la 2,5 puncte procentuale dobânzile la creditele noi, în lei, acordate persoanelor fizice.

sursa: jandarmi.netAstfel, ratele la creditele de nevoi personale Divers Extra BCR cu dobândă fixă în lei încep de la 9,9% pe an şi ajung până la 11,75% pe an, pentru clienţii cu istoric, în funcţie de termenul pe care se acordă creditul.

Potrivit băncii, clienţii cu istoric sunt persoanele care au mai avut credit la BCR şi cu un comportament bun de plată sau cei care îşi încasează salariul într-un cont curent deschis la BCR.

Pentru clienţii fără istoric, dobânzile ajung până la 13,25% pe an. BCR a mai operat o reducere între 0,1%-0,4% pe an a dobânzilor fixe aferente depozitelor la termen în lei pentru persoane fizice, cu maturităţi scurte, de până la 6 luni inclusiv.

Fără comision de rambursare anticipată

Tot ieri, RBS România a anunţat o nouă ofertă de produse de creditare cu garanţii ipotecare, pentru clienţii care aleg încheierea unei asigurari de viaţă intermediată de către bancă.


 

Sursa

2 February 2010