Avocaţii susţin că pot obţine şi renegocierea perioadei de rambursare.Câteva sute de români cărora băncile le-au modificat condiţiile de creditare au ales să le înfrunte în instanţă, apelând la case de avocaţi, după ce au fost refuzaţi de bancheri.

sursa:gandul.infoÎn general, avocaţii au obţinut pentru clienţii lor negocierea perioadei de rambursare sau valuta în care este luat creditul, dar şi reducerea dobânzii, în anumite cazuri.

Pe rolul instanţelor din ţară există circa 300 de dosare în care băncile au fost date în judecată de clienţi. Avocaţii spun că există 95% şanse de câştig în astfel de cazuri. "Puteţi schimba valuta în care aţi luat creditul şi astfel să rambursaţi ratele în dolari sau lei. Câteva bănci acceptă conversia creditului într-o altă valută decât cea aleasă iniţial de împrumutat", ne-a declarat avocatul Marius Vicenţiu Coltuc.

Avocatul spune că este posibilă şi schimbarea băncii de la care s-a obţinut creditul. "Acestă situaţie poate apărea în momentul în care găsiţi o altă bancă unde condiţiile de creditare sunt mult mai avantajoase", mai arată Marius Coltuc.

 

Cât priveşte onorariile caselor de avocatură, acestea sunt stabilite fie orar, fie forfetar, în funcţie de complexitatea cazului şi de înţelegerea cu clientul, după cum ne-a declarat Cristina Maxim, avocat partener în cadrul societăţii Boştina şi Asociaţii.

 

Sursa

8 December 2009