Ziua Agentului Imobiliar va avea o ediție inedită, anul acesta. Se vor duce bătălii ale experienței, va exista un foc încrucișat al opiniilor solide și vor fi expuse discursuri bine documentate. Vom face haz de necaz și vom identifica noi metode de a susține în continuare piața imobiliară. Din 15 aprilie până în 15 mai, IMOPEDIA.ro va pune sub lupă tot ce este cu adevărat relevant în piața imobiliară. Împreună facem diferența!

 

VREAU SA PARTICIP!
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Băncile: principalul adversar al clienţilor, agenţilor şi pieţei imobiliare per ansamblu

Comportamentul eretic al băncilor în perioada dinaintea crizei a condus la o precauţie extremă în prezent. Acest comportament, de altfel justificat pentru bănci, este principalul motiv pentru care piaţa imobiliară încă este într-un punct mort din care se zbate să iasă. Iar acest lucru dăunează tuturor părţilor: potenţialilor clienţi, agenţilor imobiliari şi economiei, în general, spun specialiştii.

Băncile: principalul adversar al clienţilor, agenţilor şi pieţei imobiliare per ansambluPiaţa imobiliară din România încă are multe probleme, iar ele nu se reduc numai la profesionalizarea agenţilor, aşa cum ar crede mulţi dintre clienţi. Anii post-criză au adus provocări greu de gestionat, chiar şi pentru cei mai experimentaţi jucători din segment. Credite respinse din cauza companiei la care eşti angajat, o problemă tot mai des întâlnită Bonitatea clientului nu mai este cel mai important factor de decizie, atunci când vine vorba despre credite. Perioada de criză a învăţat ... Iar sistemul bancar, odinioară aliatul pieţei imobiliare, s-a transformat acum într-un real adversar.

„Cea mai mare problemă este faptul că nu se dau credite. Băncile spun că aşteaptă clienţii cu braţele deschise, chiar fac asta, dar vizează numai clienţi foarte buni. Economia actuală nu permite să ai numai clienţi foarte buni, care nu prezintă niciun risc. De unde se dădeau credite doar cu buletinul, acum trebuie să declari nenumărate lucruri, clienţii sunt analizaţi în detaliu. Astfel că foarte mulţi potenţiali cumpărători se descurajează. Văzând că sunt foarte greu eligibili, renunţă la ideea de a cumpăra şi preferă să rămână în chirie sau înghesuiţi cu părinţii în casă”, arată Ruxandra Cleciu, preşedinte ARAI.

Cel mai dezavantajat client este omul de rând

Isărescu: Băncile întârzie relansarea creditării deoarece trebuie corectate greşelile din sistem Investitori sau clienţi, cu toţii aşteaptă cu sufletul la gură momentul în care băncile vor relua creditarea. Dar procesul este îngreunat ... Acest comportament al băncilor a lovit în cel mai frecvent client al agenţiilor imobiliare: omul de rând. În acest tipar intră toţi cei care caută să cumpere un apartament de până în 100.000 euro, într-un bloc situat în cartiere.

„Dincolo de descurajarea clientului de către bănci, mai există şi o componentă psihologică: teama clientului de a se angrena într-un credit. Oamenii sunt destul de reticenţi în a contracta un credit, pentru că nu au încredere în ce se va întâmpla în România, din punct de vedere economic”, continuă Ruxandra Cleciu.

Abia după aceste două aspecte, în topul problemelor cu care agenţii se confruntă în fiecare zi, se găseşte şi clientul problematic. Clientul care speculează efectele crizei este poate cea mai mare provocare a oamenilor de vânzări din imobiliare.

„Au dispărut aproape complet clienţii care vor să aştepte până anul viitor pentru ca preţul să scadă la jumătate, dar acum ne luptăm cu alt tipar: clientul care vrea o marjă de negociere foarte mare. Fiind puţini cumpărători în piaţă, mai ales cei care au cash sau care nu au nicio problemă să fie eligibili, ei au o abordare dură privind ofertarea şi negocierea. Uneori cer să cumpere la 60-70% din preţul solicitat de proprietar. E foarte greu pentru agent să scadă preţul aşa de mult, mai ales dacă proprietarul e rezonabil şi listează proprietatea la un preţ de piaţă”, arată preşedintele ARAI.

Găsirea ofertei perfecte pentru client, o misiune tot mai dificilă

Locuinţele cu preţuri mici pot aduce probleme mari. Află viciile ascunse ale construcţiilor ieftine. Locuinţele construite la preţuri de criză, indiferent dacă este vorba despre case individuale sau blocuri, ar putea avea o perioadă de viaţă mai ... O altă provocare pentru agenţi este găsirea proprietăţii potrivite pentru client, mai ales în cazul proiectelor noi. Oferta foarte mică face căutările dificile.

„S-a construit foarte puţin în ultimii ani, produsele bune s-au epuizat, iar ce a rămas pe piaţă din imobilele noi, fie au o localizare complicată, fie dimensiuni atipice, fie alte probleme. Nu prea ai oferte foarte bune, care să întrunească toate caracteristicile: poziţionare, preţ, calitate, finisaje etc. Această blocare a pieţei construcţiilor se va vedea şi mai mult în momentul în care ne vom reveni economic: vor exista bani, dar nu se vor găsi oferte decât cu greu”, încheie Ruxandra Cleciu.

Până la momentul revenirii, se luptă să supravieţuiască chiar şi firmele mari, care oferă servicii de calitate, au portofolii uriaşe şi referinţe dintre cele mai bune. La momentul acesta, nimeni nu pare să îşi dorească mai mult decât să rămână pe piaţă, mai ales în condiţiile în care întocmirea unul plan de afaceri pe termen mediu sau lung s-a transformat în utopie.

CITEȘTE ȘI Românii renunţă la credite, de voie-de nevoie. Totuşi, împrumuturile în valută rămân preferatele clienţilor. Creditul pentru firme şi populaţie a continuat să scadă şi în februarie. Panta descendentă se simte mult mai puternic pentru creditele în ... Românii renunţă la credite, de voie-de nevoie. Totuşi, împrumuturile în valută rămân preferatele clienţilor.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:
 
IMOBILIARE CU UMOR
propusa de
Daniel Dobre
VEZI GALERIA
Trimite ideea ta umoristică despre sectorul imobiliar! Cea mai bună sugestie va fi pusă pe hârtie de un caricaturist şi premiată.
Eveniment organizat de
IMOPEDIA
Parteneri
ADAMA RGR
Parteneri strategici
ARAI APAIR UNAI Asociatiaimobiliara REMAX Spider aktivtherm Imobiliar Foto
Parteneri media
Romania Libera GSP Casa mea realitatea.net romaniatv.net economica TNI Project Expo Efin My Bucharest Ansambluri Bucuresti

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video