Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Toate bancomantele din țară vor fi modificate, pentru a oferi clienților mai multe informații

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 2113

Potrivit unor noi regulamente ANPC, bancomatele vor emite avertismente legate de costurile pe care le implică tranzacțiile în desfășurare. În cazul în care clientul nu este de acord cu acestea, atunci poate renunța la operațiune printr-o simplă apăsare de buton. Această schimbare face parte dintr-un demers amplu de creștere a transparenței bancare și se va implementa în trei luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

bancomatPotrivit unui nou ordin al ANP, tranzacțiile făcute la ATM vor include mai multe informații legate de tranzacția în desfășurare. Pe ecranul bancomatului va fi afișat costul aferent eliberării de numerar, precum și cel al transferului între conturi, sau cel legat de plata facturilor, precum și pentru orice alt serviciu solicitat de consumator prin ATM.

„Instituțiile de plată care prestează servicii de acceptare la plată prin intermediul cardurilor de debit și al cardurilor de credit emise în România, la terminalele ATM aflate pe teritoriul României, au obligația de a informa consumatorii asupra tuturor comisioanelor, tarifelor, spezelor și oricăror altor tipuri de costuri pe care trebuie să le suporte consumatorul în legătură cu operațiunile derulate la ATM, în ordinea efectuării acestora”, se arată în ordinul ANPC.

Aceastaă schimbare se aplică tuturor tipurilor de operațiuni și de card. În cazul cardurilor de debit sau de credit, costurile se vor afișa procentual, pentru fiecare operațiune de plată. Acolo unde este nevoie, se va afișa suma minimă de plată. Această opțiune este posibilă doar dacă operațiunea este efectuată la bancomatul băncii emitente a cardului. În cazul în care se folosește bancomatul altei bănci, consumatorii vor fi primi un avertisment care cuprinde informații despre comisioanele existente în contract. Pentru ca întregul demers să fie la îndemâna oricui, informațiile trebuie afișate în mod evident și într-o formă lizibilă. 

„Informațiile vor fi indicate în mod vizibil și într-o formă neechivoca, ușor de citit. Înălțimea literelor și a cifrelor pentru afișarea informațiilor specifice privind costurile operațiunii trebuie să fie egală cu a celorlalte caractere, aflate pe ecran”, se arată în același ordin.

În cazul în care clientul bancar nu este de acord cu condițiile notate pe ecranul bancomatului, pot renunța la operațiune prin apăsarea unui buton. Regulamentul de funcționare a bancomatului se schimbă și în cazul în care este reținut cardul în aparat. Posesorul cardului este anunțat printr-un semnal luminos, iar pe ecran se vor afișa informații legate de termenul în care poate fi recuperat cardul, precum și numărul de telefon care trebuie apelat în această situație, precum și intervalul orar în care pot fi contactați oficialii băncii.

CITEȘTE ȘI:

  • Costurile ascunse de la bancomate, subiect de dispută Afișarea comisioanelor pe ecranele bancomatelor s-a transformat într-o controversă purtată elegant între ANPC și reprezentanții ... Costurile ascunse de la bancomate, subiect de dispută
  • Cum recuperezi banii blocaţi de bancomat? Unul dintre cele mai mari riscuri, atunci când faci retrageri de la bancomat, este ca banii să fie blocaţi de ATM. Este nevoie de o simplă ... Cum recuperezi banii blocați de bancomat?
Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video