Bank of Cyprus a dezminţit informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar fi cumpărat centrul comercial Liberty Center pentru suma de 60 de milioane de euro, precizand ca are de recuperat de la mall, executat silit săptămâna trecută prin licitaţie publică, aproximativ 21 de milioane de euro, potrivit unui anunţ făcut de banca cipriotă pe site-ul bursei din Atena.

26053-bank-of-cyprus-dezminte-ca-ar-fi-cumparat-mall-.jpg"Banca este acţionar la o companie care a participat la procesul de licitaţie organizat pentru recuperarea sumelor datorate de debitori, în cadrul activităţilor uzuale ale băncilor. Procesul nu s-a încheiat încă. Suma relevantă pentru Bank of Cyprus se ridică la aproximativ 21 milioane de euro", se arată în anunţ.

Liberty Center, din cartierul bucureştean Rahova, a fost vândut la prima licitaţie publică, mall-ul fiind adjudecat la preţul de pornire stabilit la 60 de milioane de euro, de către firma Rosequeens Properties, deţinută de Rosequeens Properties Limited, înregistrată în Cipru. Administratorul firmei este Ciprian Chiorean, legal manager la Bank of Cyprus, unul din creditorii mall-ului.

Mall-ul, deţinut de compania nord-irlandeză Mivan şi familia Awdi, a fost scos la vânzare pentru datorii neachitate către trei bănci.

Centrul comercial a fost executat pentru acoperirea unei creanţe de 61 milioane euro (debit principal, dobânzi şi penalităţi), iar creditorii sunt Eurobank EFG, Alpha Bank şi Bank of Cyprus.

Centrul are o suprafaţă utilă totală de 70.592 metri pătraţi şi este amplasat pe un teren de 20.255 de metri pătraţi. În clădire există spaţii operate, pe baza unor contracte de închiriere, de 101 firme. Liberty Center a fost inaugurat în noiembrie 2008, printr-o investiţie de 70 milioane euro şi având un grad de ocupare de 100%, dar a pierdut de-a lungul timpului chiriaşi precum Starbucks, Diverta, Marks&Spencer, Forever 18 sau Burger King.

 

Sursa

17 August 2012