Bulevardul Barbu Văcărescu, care începe de la Şoseaua Ştefan cel Mare, trece de Şoseaua Pipera-Tunari pentru a ajunge la Aeroportul Băneasa, îşi consolidează treptat statutul de centru financiar prin densitatea tot mai mare de sedii centrale ale unor bănci comerciale importante, devenind astfel pentru Bucureştiul modern ceea ce reprezenta zona Lipscani la începutul secolului trecut.

19156-7-lakeview-cv.jpgMutarea grecilor de la Banca Românească în Euro Tower (la intersecţia dintre Barbu Văcărescu şi Lacul Tei) este doar cea mai recentă dintr-o serie deja lungă de relocări de sedii centrale în această zonă. Tot pe bulevardul Barbu Văcărescu s-au mutat recent britanicii de la RBS Bank (în clădirea Lake View, la intersecţia cu strada Fabrica de Glucoză), dar şi austriecii de la Volksbank (în Nusco Tower, mai aproape de staţia de metrou Aurel Vlaicu).

În apropiere, pe strada Dimitrie Pompei, îşi au sediile centrale Banca Italo-Romena, Bancpost şi Garanti, în timp ce Raiffeisen deţine de asemenea spaţii de birouri în care funcţionează o parte dintre angajaţii din centrală, deşi sediul oficial rămâne deocamdată în piaţa Charles de Gaulle.

Sursa

13 June 2011