Băncile greceşti de pe piaţa bancară românească au avut în timpul crizei un comportament onest, acestea aducându-şi aportul pentru ieşirea României din recesiune, a declarat Preşedintele Traian Băsescu după întâlnirea cu omologul său elen, Karolos Papoulias.

Sursa: romanialibera.ro"Nu este o afirmaţie politică, este răspunsul pe care l-am primit de la guvernatorul BNR: toate cele şapte bănci greceşti de pe piaţa românească au un comportament absolut normal, îşi desfăşoară activitatea bine şi onest pe piaţa bancară a României şi le mulţumim", a spus şeful statului, citat de NewsIn.

Băsescu a adăugat că România îşi poate imagina situaţia în care băncile greceşti "privesc cu prioritate către ţara lor" în aceste momente, dar au totuşi "un comportament absolut corect".

Mai mult, Traian Băsescu a arătat că nici în perioada cea mai dificilă pentru România, respectiv 2009 şi 2010, băncile greceşti "nu au făcut niciun pas înapoi", fiind bine capitalizate şi continuând să finanţeze procesele economice din România.

"Trebuie să vă spun că, deţinând circa 27% din piaţa bancară românească, băncile greceşti şi-au adus un aport important la ieşirea din recesiune a României şi noi le mulţumim", a subliniat preşedintele.

Pe de altă parte, cei doi şefi de stat au discutat situaţia economică a României şi a Greciei, iar Traian Băsescu i-a mulţumit omologului său pentru sprijinul constant al Republicii Elene, în special în procesul de integrare a României în NATO şi UE, dar şi pentru accesul în spaţiul Schengen.

28 June 2011