Oamenii de afaceri Marius Roateş şi George Şaguna, iniţiatorii proiectului Doldora Bazaar din Rahova, intenţionau să construiască în locul fostei fabrici de vopsele a Fabryo Corporation, cumpărat în 2007 pentru şase milioane de euro, 500 de apartamente, însă criza i-a obligat să îşi modifice planurile.

15489-doldora_017_35a15c4fed.jpg„Pe terenul pe care am dezvoltat Doldora Bazaar era gândit un proiect de 400-500 de apartamente organizate în şase blocuri cu şapte nivele, ce ar fi însemnat o investiţie de 35 mil. euro, însă am fost nevoiţi să ne adaptăm noilor condiţii de piaţă şi am realizat un nou proiect. Ulterior a intrat şi Gică Popescu în afacere", a declarat Marius Roateş, care a intrat în imobiliare după 1990, ca intermediar.

Schimbarea de traictorie pare să fie un pariu câştigat pentru cei trei parteneri, în contextul în care aceştia pregătesc faza a doua a proiectului, lângă cel inaugurat astăzi, şi au programat un al treilea tot în Bucureşti.

Bani din imobiliare

După experienţa acumulată ca intermediar, Marius Roateş a făcut primele investiţii în spaţii comerciale, care au început să îi aducă venituri. Ulterior a intrat în parteneriat cu patru fonduri de investiţii spaniole care au achiziţionat o serie de platforme industriale, terenuri şi spaţii comerciale.

Printre fabricile la care Roateş are o participaţie de 10% se numără Energoreparaţii Bucureşti, lichidată în 2004 şi scoasă la licitaţie pentru 4,1 mil. euro.

„La Energoreparaţii avem un teren de 4,5 ha şi printre chiriaşi îi avem pe Alstom (producător francez de material rulant n.red.). Am investit în imobiliare din banii adunaţi din comisioane de pe vremea când făceam intermedieri şi din veniturile pe care le am din închirirea unor spaţii comerciale", a explicat Marius Roateş.

Locuinţe economice

Alături de George Şaguna mai deţine un teren de 27.000 mp în vestul Capitalei unde vrea să construiască un ansamblu rezidenţial cu 500 de apartamente „economice". Preţul pe care îl vor avansa este cuprins între 600 şi 650 euro/mp.

Practic, garsonierele, care vor avea o pondere de 30% în proiect, au preţuri de 32-34.000 de euro, apartamentele cu două camere - care reprezintă 50% din ansamblu, vor avea preţuri de 42-47.000 de euro, iar cele cu trei şi patru camere vor avea preţuri cuprinse între 55 şi 60.000 de euro.

„Tot proiectul, care va fi dezvoltat în mai multe etape, va necesita o investiţie de 25 mil. euro. Am vorbit şi cu Gică Popescu să se asocieze cu noi şi aşteptăm un răspuns de la el. Noi oricum începem lucrările la proiect în 2011", a spus Roateş.

Marius Roateş şi George Şaguna deţin 75% din compania Doldora Capital, restul de 25% aparţinând lui Gică Popescu.


Sursa

3 December 2010