BB&TP - cel mai important centru comercial si de afaceri al Capitalei



Curierul National - 19.12.2006
 

Nicoleta Radu, Office Leasing Manager in cadrul BB&TPCe presupune conceptul de Business&Technology Park oferit de Baneasa Investments?
Baneasa Business&Technology Park reprezinta intentia de a crea o zona centrala de afaceri si servicii financiare pentru orasul Bucuresti, concept care, in acest moment, nu este definit de niciun punct principal al Capitalei. BB&TP va fi un parc de afaceri modern, cu spatii de birouri de clasa A si A+, care va aduna o gama larga de companii din domeniul serviciilor comerciale, financiare, consultanta, tehnologice, IT. In total, cele 11 cladiri de birouri ce se vor dezvolta vor fi dublate de alte facilitati, precum un hotel de 4*, un centru de conferinte, toate vor cumula peste 160.000 mp construiti. BB&TP este parte din proiectul Baneasa, cel mai nou concept imobiliar implementat in Romania, fiind integrat intr-o dezvoltare urbana mixta, alaturi de o zona rezidentiala de peste 3.000 unitati locative si cea mai mare zona comerciala din Romania, dezvoltata pe o suprafata de 450.000 mp.

Cand vor fi lansate primele imobile si carei categorii vor fi destinate?
Primele doua cladiri vor fi finalizate in octombrie 2007 si se adreseaza atat marilor companii care doresc sa-si relocheze sediul central, cat si firmelor noi care au intrat pe piata.

Care este investitia totala angrenata in dezvoltarea proiectului?
Din investitia totala de 250 milioane euro pentru intregul proiect BB&TP, 35 milioane euro reprezinta investitia primelor doua cladiri.

Cum s-a facut finantarea proiectului?
Finantare bancara.

Vizavi de terenul pe care se va dezvolta proiectul Baneasa, care este suprafata totala a acestuia, ce suma a necesitat cumpararea si daca ar fi vandut acum (doar terenul), care ar fi randamentul obtinut?
Proiectul Baneasa se dezvolta pe o suprafata de teren de 221 ha, iar Baneasa Business & Technology Park ocupa 12 ha din acesta.
Acest teren reprezinta parte a aportului USAMVB, unul dintre actionarii Baneasa Investments, cu care acesta a intrat in parteneriat.

Cui se adreseaza BB&TP? Ce facilitati le sunt oferite viitorilor clienti?
Facilitatile cladirilor sunt cele definite de clasa A si A+. Cladirile sunt dotate cu tehnologie de ultima ora: sistem de securitate si monitorizare CCTV, sistem BMS (de monitorizare si eficientizare a administrarii cladirilor), un atrium cu scop de recirculare a aerului, podea inaltata la 20 cm, inaltime finisata a etajului de 3 m, sistem aer conditionat HVAC si servicii de receptie si asistenta 24 h.
Printre facilitatile de care se vor bucura viitorii chiriasi putem sa enumeram un hotel de 4*, sali de conferinta, cafe-baruri si restaurante, servicii publice: punct medical, punct bancar, curierat etc. Cea mai importanta facilitate este cea a locurilor de parcare, foarte generoase pentru intregul parc. Primele 2 cladiri beneficiaza de 795 locuri de parcare, cea mai buna rata din Bucuresti.
In proximitate, se dezvolta si alte servicii publice, parte din totalul proiectului Baneasa: zone comerciale, scoli, gradinite, parcuri si un centru medical.

Imobilele sunt destinate vanzarii sau inchirierii? Care este motivul?
La acest moment, spatiile de birouri sunt destinate inchirierii.

Au fost deja contractate spatii de catre viitorii locatari ai cladirilor office? La ce preturi?
Negocierile sunt aproape finalizate pentru suprafete importante. Pretul mediu de chirie este previzionat in piata de agentiile imobiliare.

Pozitia parcului de afaceri nu este tocmai privilegiata din perspectiva accesului care se face relativ greu (adiacent DN1). Ce solutii propune Baneasa Investment pentru eliminarea acestui obstacol? Ce urmeaza sa intreprinda in acest sens?
Locatia este excelenta. Parcul de afaceri este in drum spre Aeroportul International HC si chiar la intrarea in Capitala, considerente care fac din Baneasa Business & Technology Park cel mai important punct comercial si de afaceri al Bucurestiului. In acest moment, conform informatiilor furnizate de autoritatile nationale si locale implicate in lucrarile de largire si modernizare a DN1, acestea se vor finaliza in cursul anului urmator si atunci, traficul, care acum e foarte aglomerat, se va rezolva in zona.
De fapt, putem spune ca zona Charles de Gaulle - Piata Presei Libere - Baneasa va fi singura care va rezolva problema traficului din Capitala. Chiar daca acum este o perioada mai dificila, odata terminate lucrarile, accesul in Bucuresti, Baneasa si cartierele vecine va fi mult mai rapid decat in foarte multe zone ale Capitalei.
Parcul va avea patru cai de acces direct, unele din sens giratoriu al DN1 si altele din Aleea Privighetorilor. Fireste ca proiectul Baneasa presupune organizarea unei intregi infrastructuri stradale, care, la randul, ei sustine fiecare zona din proiect.

Articol integral in Curierul National

Diana Drinceanu
Curierul National
 

19 December 2006