Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

BCR BpL a acordat primele 100 de credite prin programul de economisire-creditare

Publicat: | Sursa: Curierul National | Numar afişări: 2150

Ciobanu: 80% dintre credite au fost contractate pentru modernizare. Circa 12% dintre clienţi au luat credite pentru a-şi cumpăra o locuinţă, iar 4% pentru a-şi achiziţiona un teren.

sursa: curierulnational.roBCR Banca pentru Locuinţe a acordat de la începutul acestui an primele 100 de credite prin programul de economisire-creditare, valoarea totală a acestora fiind de 3,5-4 milioane lei (aproape 1 milion de euro), a susţinut ieri Alexandru Ciobanu, preşedintele instituţiei de creditare, conform Mediafax. Potrivit lui Ciobanu, 80% dintre credite au fost contractate pentru modernizare, amenajare sau realizarea de reparaţii majore pentru locuinţa actuală a clientului. Circa 12% dintre clienţi au ales creditele BCR BpL pentru a-şi cumpăra o locuinţă, iar 4% pentru a-şi achiziţiona un teren.

Profit de 3 milioane lei...

BCR Banca pentru Locuinţe a înregistrat în prima jumătate a anului un profit de 3 milioane de lei, de trei ori mai mare faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 72,4% peste cel raportat la finele anului trecut.

...după ce a început activitatea de creditare la începutul acestui an

Potrivit lui Ciobanu, BCR BpL a început activitatea de creditare la începutul acestui an, iar profitul de anul trecut a fost realizat din plasamentele realizate din depozitele atrase de la clienţi.

În primul semestru valoarea depozitelor atrase s-a dublat

În cadrul unei prezentări, Ciobanu a arătat că în primul semestru valoarea depozitelor atrase s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 526 milioane de lei, şi a fost cu 16,3% peste nivelul de la sfârşitul acestui an.

Întrebat de ce a încetinit ritmul de atragere a depozitelor în prima parte a anului, Ciobanu a explicat că o mare parte a clienţilor aleg să intre în program către finalul anului pentru a primi prima de la stat, care se acordă indiferent de momentul în care se începe perioada de economisire.

El a arătat că, doar în luna noiembrie anul trecut, valoarea depozitelor a fost de circa 100 milioane de lei, peste 20% din valoarea totală a depozitelor din 2010.

Primă anuală de 25% de la stat

Statul acordă anual o primă de 25% din valoarea economisită în scop locativ de către clienţii băncilor pentru locuinţe care activează pe segmentul de economisire-creditare din România, respectiv Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi BCR Banca pentru Locuinţe, în limita a 250 de euro.

BCR Banca pentru Locuinţe şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe vând produse de economisire-creditare în lei destinate îmbunătăţirilor locative, prin care clienţii pot angaja împrumuturi în monedă naţională cu dobânzi mai mici decât cele din piaţă.

Sistemul de economisire-creditare a fost introdus în România în 2004, iar gradul de penetrare este mult mai redus decât în alte state din regiune, precum Ungaria, Croaţia, Slovacia sau Cehia.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video