Tribunalul Municipiului Bucureşti a impus unui grup de clienţi nemulţumiţi plata cheltuielilor de judecata solicitate de Banca Comercială Română (BCR) în cadrul unui proces de suspendare a ratelor câştigat de instituţia financiară. Nivelul acestor cheltuieli ajunge la o valoare de 100.000 lei.

16138-imagine-legislatie-avocat-mihai-lungu.jpg"Instanţa a hotărât să respingă cererea reclamanţilor (oamenilor din grup), admiţând plata cheltuielilor de judecată cerute de BCR, în sumă de 100.000 lei", reiese dintr-un comunicat transmis de Violeta Vasilioglu, liderul grupului clienţilor nemulţumiţi ai BCR.

Grupul de clienţi nemulţumiţi este alcătuit din 88 de persoane.

"Aceşti oameni au solicitat suspendarea plăţii ratelor la credite, până la soluţia definitivă şi irevocabilă a instanţei în procesul de fond, pentru că nu au bani să mai plătească (mulţi sunt bugetari care au suferit reduceri salariale). Decizia instanţei nu numai că a anulat cererea acestor oameni (aflaţi în imposibilitate de plată), dar, în plus, a mai adăugat un bir pe capul lor", a mai spus Vasilioglu care a declarat pentru Conso.ro că zilele următoare cei 88 de clienţi urmează să facă recurs, solicitând diminuarea cheltuielilor de judecată. Dacă totuşi, suma va fi menţinută, ea va fi împărţită şi cu alţi 228 de clienţi, asociaţi într-un alt grup.



24 January 2011