Dobânzile în lei pentru creditele ipotecare şi creditele negarantate se reduc cu peste un punct procentual, anunţă BCR. Clienţii instituţiei pot beneficia de credite ipotecare cu dobânzi de 5,25% fixe pe 3 ani, în timp ce clienţii creditelor Prima Casă vor beneficia de o reducere substanţială a dobânzii la 4,44%.

32796-bcr_ieftineste.jpgBanca Comercială Română (BCR) reduce, începând de luni 20 ianuarie, dobânzile pentru creditele în lei. În cazul creditelor ipotecare şi creditelor negarantate, dobânzile scad cu peste un punct procentual, anunţă reprezentanţii instituţiei.

RECOMANDARE: Prima Casă 2014: plafon de 1,2 miliarde lei şi fonduri pentru reabilitarea termică

„Noile dobânzi ţin cont de istoricul bun de creditare, comportamentul tranzacţional cu banca, vechime şi continuitatea în muncă a clientului. BCR a efectuat cea mai amplă reducere a dobânzilor la creditele în lei din piaţă, o treime din creditele noi în lei fiind acordate, în prezent, de către BCR”, se arată într-un comunicat de presă.

În cazul creditelor ipotecare cu dobanda fixa reducerea este de 1 (un) punct procentual, aceasta ajungând la valoarea de doar 5.25% pentru clienţii care îşi încasează salariul în cont la BCR. Totodată pentru creditele cu dobândă variabilă pe toată perioada marja va fi redusă cu 0,4 puncte procentuale, dobanda plecand de la 5,49%.

De asemenea, BCR reduce dobânda la creditele de nevoi personale Divers BCR - credite noi şi refinanţări de la alte bănci. Astfel, noile dobânzi la creditele de nevoi personale variază între 8,6% şi 9,9% pe an. Reprezentanţii instituţiei subliniază că noile preţuri ale creditelor de nevoi personale în lei vor asigura accesul la dobănzi de sub 10% pe an pentru aproximativ 80% dintre clienţi.

Nu în ultimul rând, BCR reduce costul creditelor acordate în cadrul Programului Prima Casă, prin majorarea bonusului de dobândă acordat clienţilor care îşi încasează / vor încasa salariul la BCR, de la 0,2% la 0,5%. Clienţii eligibili pentru Programul Prima Casă vor vedea, de asemenea, avantajul ratelor semnificativ mai mici la dobânzi şi care pornesc de la 4,44%, şi care urmează reducerea ratelor de dobândă din piaţă.

„Suntem deschişi afacerilor şi gata să acordăm credite. Cu un nivel al ratelor dobânzilor aflate la un minim istoric, vedem o excelentă oportunitate de a sprijini economia cu credite avantajoase”, încheie Andrew Gerber, Director Produse Retail în cadrul BCR.

CITEȘTE ȘI: Bugetul de 30.000 euro, suficient pentru un apartament nou? Vezi oferte din Bucureşti

 

20 January 2014