E oficial! Clienţii Băncii Comerciale Române vor plăti rate mai mici. Oficialii BCR au confirmat că toţi cei care au contracte de credit mai vechi cu dobânzi şi comisioane mari vor beneficia de aceleaşi condiţii ca cei care încheie un contract în prezent. Oferta este valabilă pentru toate tipurile de împrumuturi.

16643-euro.jpgClienţii BCR care au încheiat contracte ipotecare cu banca în perioada de dinainte de criză plătesc dobânzi de 10% (şi peste).

"Ajustarea de dobândă reprezintă practic posibilitatea clientului de a beneficia de costurile curente ale băncii (dobânzi şi comisioane) pentru orice produs al băncii", declară cei de la BCR pentru Money.ro.

Astfel, clienţii care solicită o recalculare a ratelor vor beneficia de marje de dobândă ce pornesc de la 4,4 puncte procentuale peste Euribor la şase luni, conform ofertei curente a băncii pentru creditele ipotecare. Cea mai mică dobândă cea poate fi obţinută în cazul creditelor ipotecare este de 4,5%, iar cea mai mare ajunge la 6,25 puncte procentuale. Potrivit money.ro sunt clienţi care au reuşit să obţină şi eliminarea comisionului de administrare.

"În cazul creditelor garantate cu garanţii reale, principalul avantaj este acela că nu se mai realizează evaluarea imobilului care este deja constituit garanţie la BCR. Am hotărât acest lucru pentru ca garanţia creditului să nu reprezinte o barieră pentru clienţi în obţinerea ofertei curente a băncii. Un alt avantaj este faptul că toţi clienţii noştri nu plătesc niciun fel de comision de analiză sau de evaluare şi beneficiază de asigurarea gratuită a imobilului adus în garanţie", spun oficialii BCR.

De asemenea, pentru această operaţiune nu se plătesc comisioane la bancă.

De reţinut este şi faptul că reprezentanţii BCR spun că dobânzile pot fi ajustate şi pentru alte tipuri de credite, nu numai pentru cele ipotecare.


28 February 2011