BCR Locuinţe, unul dintre cei doi jucători specializaţi pe nişa de economisire-creditare în domeniul locativ, a redus cu 1,2 puncte procentuale, la 7% pe an, dobânda fixă la creditele intermediare cu ipotecă în lei.

20673-prima-casa-macheta-ovidiu-micsik.jpgCreditele intermediare se adresează clien­ţilor care nu au economisit pentru o perioadă suficient de lungă, astfel încât să poată accesa un credit locativ, care vine cu dobânzi de 5-6% pe an. Creditul intermediar se transformă în credit locativ în momentul în care contractul de economisire-creditare ajunge la maturitate.

"Avantajul acestui produs este acela că nu este afectat de riscurile valutare şi riscurile de creştere a dobânzii, fiind doar în lei şi cu dobândă fixă", a precizat Alexandru Ciobanu, pre­şedintele BCR Locuinţe.

Prin acest sistem, de inspiraţie germanică, clienţii economisesc pe o perioadă stabilită de obicei la cinci ani, primind şi o primă anuală de la stat, ca procent din suma economisită, după care au dreptul să accese un credit. Perioada de rambursare a creditului este egală cu perioada de economisire, iar banii pot fi folosiţi pentru cumpărarea sau modernizarea unei locuinţe.


Sursa

30 August 2011