BCR nu a reuşit să vândă prin executare silită magazinul Cocor, întrucât persoanele interesate să cumpere au transmis că nu participă la licitaţie până la clarificarea de către instanţă a evaluării imobilelor, existând o diferenţă de aproape 12 mil. euro între preţul de pornire şi evaluarea iniţială.

28146-cocor_store___57087400.jpg"În data de 16.11.2012, ora 12, a avut loc licitaţia publică de vânzare a imobilului (...) licitaţie la care nu s-a prezentat niciun ofertant. Persoanele care şi-au exprimat interesul de achiziţie şi au vizitat imobilul au subliniat că nu vor participa la licitaţie până la clarificarea de către instanţă a evaluării imobilelor (direferenţa dintre raportul de evaluare iniţial de 42 milioane euro şi cel ulterior de circa 30 milioane euro), precum şi asupra componenţei imobilelor scoase la licitaţie", se arată într-un comunicat transmis, marţi, Bursei, de firma Cocor, care administrează centrul comercial cu acelaşi nume.

La mijlocul lunii octombrie, Cocor a anunţat că BCR execută silit centrul comercial din centrul Bucureştiului şi va organiza o licitaţie de vânzare, la un preţ de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane euro). Raportul de expertiză tehnică a fost stabilit iniţial la preţul de 42 milioane euro, iar la insistenţa BCR a fost diminuat prin completare la 134,9 milioane de lei, spuneau atunci reprezentanţii Cocor.

Totodată, firma a anunţat că a contestat în instanţă executarea silită.

BCR a finanţat cu circa 18 milioane de euro modernizarea magazinului.

"De la 6.06.2012, Cocor a plătit către BCR peste 1,25 milioane de euro şi poate achita sume suplimentare cu condiţia semnării unui act adiţional la creditul ipotecar. Continuăm negocierile cu BCR şi sunt şanse ca în perioada imediat următoare să ajungem la o înţelegere şi să semnăm actul convenit", se menţiona într-un anunţ transmis la mijlocul lunii octombrie de Cocor.

Acţionarii centrului comercial Cocor au aprobat la început lunii octombrie vânzarea fiecărui spaţiu comercial în parte din cadrul magazinului din Piaţa Unirii din Bucureşti, stabilind un preţ minim de 5.000 euro/metru pătrat, după ce în urmă cu peste două luni unitatea a fost scoasă la vânzare. Spaţiul se află în proprietatea Cocor din 1994 şi era inclus în lista proprietăţilor scoase la vânzare în cadrul strategiei aprobate de acţionari în luna iulie şi care prevede restructurarea firmei. Acţionarii au stabilit, la acea dată, un preţ de pornire de 50 milioane de euro, negociabil până la jumătate.

La finalul anului trecut, clădirea magazinului Cocor a fost reevaluată în scădere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 mil. euro).

Investiţiile totale în noul Cocor şi în parcarea supraetajată din spatele magazinului s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. În urma investiţiilor, suprafaţa închiriabilă a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri pătraţi. Magazinul a fost redeschis în octombrie 2010.

Cocor a înregistrat în primele nouă luni pierderi de 10,5 milioane lei (2,3 milioane euro), dublu faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut, de 5 milioane lei. În acelaşi timp, cifra de afaceri a scăzut cu 43%, la 9,5 milioane lei (2,1 milioane euro).

Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments (13,32%), SIF Transilvania (10,24%), SIF Muntenia (10%), Daniel Stoica (14,66%), Liviu Ursan (14,83%), Aurel Beşliu (peste 7%).

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Cocor a fost realizată pe 14 noiembrie, când preţul a stagnat la 79,9 lei. La această cotaţie capitalizarea firmei este de 24,1 milioane lei (5,3 milioane euro).

 

Sursa

21 November 2012