Clienţii Băncii Comerciale Române (BCR) afectaţi de inundaţii vor putea opta pentru rescadenţare alegând o perioadă de graţie de până la şase luni sau rată totală negociată pe o perioadă de până la şase luni.

sursa foto:http://aradinfo.bi"Banca Comercială Română sprijină clienţii afectaţi de inundaţii oferindu-le soluţii de rescadenţare a creditelor. Începând din 27.07.2010, victimele inundaţiilor care au credit la BCR sunt aşteptate la bancă pentru a beneficia de una dintre cele două variante: perioadă de graţie de până la 6 luni sau negocierea ratei totale pentru o perioadă de 6 luni. Pentru această operaţiune BCR nu percepe comision de rescadenţare", se arată într-un comunicat al băncii. 

Pentru a beneficia de rescadenţare, adresa imobilului care este afectat de inundaţii trebuie să coincidă cu adresa de domiciliu a unuia din participanţii la credit.

Clienţii BCR afectaţi de inundaţii care doresc rescadenţarea au nevoie de următoarele documente: act de identitate al tuturor participanţilor la credit; dovada de sinistrat emisă de Primăria în evidenţa căreia este luat clientul BCR persoană fizică; cea mai recentă poliţă de asigurare a imobilului adus în garanţie, în cazul creditelor garantate; în cazul creditelor garantate unde asiguratorul nu este client BCR Asigurări, document de la asigurator din care să reiasă existenţa (sau nu) a unui dosar de daună (parţială / totală). 
     
Pentru a fi eligibili, clienţii nu trebuie să aibă în derulare credite care au beneficiat deja de un tratament de rescadenţare (excepţie făcând tratamentul de extindere a perioadei de creditare, care poate fi cumulat cu un alt tratament de rescadenţare).

 

3 August 2010