BCR, cea mai mare bancă din piaţă, vinde credite ipotecare în lei prin programul "Prima casă" la o dobândă compusă din indicatorul ROBOR la trei luni plus o marjă fixă de 2,5%. Clienţii care îşi încasează salariul într-un cont deschis la bancă plătesc o dobândă redusă cu 0,2 puncte procentuale. BCR, care a vândut până acum credite ipotecare de 900 mil. euro cu garanţia statului, nu a avut până în prezent ofertă în lei prin programul guvernamental.

23672-imobiliare-ss.jpg"Prin accesarea creditului în moneda în care clientul obţine venitul se elimină riscul valutar, ceea ce este în concordanţă şi cu recomandările BNR", a declarat Ioana Mihai, şef departament credite garantate la direcţia managementul produselor retail în cadrul BCR. Astfel, pentru un credit de valoare medie de 165.000 lei pe o perioadă de 30 de ani rata lunară este de 1.173 lei.

Clienţii trebuie să dispună de un avans de minimum 5%, iar banca acceptă până la trei coplătitori. Creditul este garantat în proporţie de 50% de Fondul de garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM). În ceea ce priveşte profilul clienţilor beneficiari ai creditelor acordate prin "Prima casă" 4, aceştia sunt bărbaţi tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioada de 30 de ani, conform datelor băncii.

 

Sursa

29 February 2012