Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

BCR vrea 4 mil. € pe două hoteluri din Bucureşti

Publicat: | Sursa: Ziarul Financiar | Numar afişări: 1474

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, are la vânzare două hoteluri din zona de nord a Capitalei, în apropiere de Romexpo, dintre care unu cu 41 de camere care funcţionează din anul 2004 şi al doilea cu 70 de camere finalizat în proporţie de 85%, preţul fiind stabilit la 17,5 mil. lei (circa 4 mil. euro) pentru ambele imobile.

24904-11957735-old-hotel-bell.jpgHotelul funcţional de 8 ani sub numele Diplomat este de vânzare pentru 8,5 milioane de lei, în timp ce clădirea nouă costă 8,9 mil. lei.

Acestea nu sunt singurele active cu destinaţie hotelieră care au ajuns în mâna BCR pentru executare silită din cauză că proprietarii nu şi-au mai plătit creditele. În judeţul Bistriţa-Năsăud banca încearcă să vândă un hotel cu 38 de camere pe care vrea 10,5 mil. lei, în timp ce în Predeal a scos pe piaţă o clădire cu 21 de camere pentru care a stabilit un preţ de 7,9 mil. lei. În altă staţiune montană, la Vatra Dornei, BCR vinde un alt hotel cu 27 de camere pe care vrea 5,9 mil. lei.

Hotelurile reprezintă doar un segment îngust din portofoliul de active pe care banca le execută silit. Din zona turismului, BCR a mai postat pe site-ul propriu specializat în prezentarea de active scoase la licitaţie trei mini-hoteluri, dintre care unu în Eforie Nord, şi şase imobile cu destinaţia de pensiune. La acestea se adaugă zeci de apartamente, case şi terenuri, plus proiecte imobiliare întregi, proprietăţi industriale şi spaţii comerciale.

În primul trimestru al acestui an BCR a înregistrat cea mai mare pierdere trimestrială de după privatizarea cu Erste, respectiv de 307,8 milioane lei (70,8 milioane euro), în principal din cauza necesităţii de a constitui noi provizioane pentru credite pe care nu le mai poate recupera de la clienţi.

În anii de criză banca a tot încercat să restructureze creditele cu probleme, însă în multe cazuri a sfârşit prin a constata lipsa de viabilitate economică a proiectelor finanţate.

Într-un efort de a inversa trendul negativ al rezultatelor, austriecii au recurs la schimbarea substanţială a componenţei echipei de top management a BCR.

Băncile se află într-un cerc vicios pentru că situaţia pieţei imobiliare nu permite valorificarea activelor preluate de la clienţi în condiţii de rentabilitate şi pe de altă parte presiunea pentru executări silite creşte constant, iar imobilele care ajung astfel pe piaţă nu fac decât să împingă preţurile şi mai jos mărind oferta existentă.

De partea cumpărătorilor, mulţi continuă să aştepte noi scăderi de preţuri, astfel că băncile sunt nevoite să reia de mai multe ori licitaţiile pentru vânzarea unui imobil.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video