Finanţatorul Stelei George Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, fostul şef al Marelui Stat Major General Dumitru Cioflină şi Ioana Cristina Anca Babiuc au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în dosarul privind schimburile de terenuri cu MApN, potrivit NewsIn.

14860-becali.jpgÎn 2 iunie 1999, Gigi Becali şi reprezentanţii Ministerului Apărării au semnat un proces-verbal prin care schimbau două terenuri. Becali ar fi primit de la Ministerul Apărării un teren de 20,9 hectare în zona Băneasa-Pipera, în schimbul unuia de 21,5 hectare în satul Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov.

Deşi relativ egale ca suprafaţă, cele două terenuri ar avea valori disproporţionate, date de preţul de piaţă, se susţine în raportul oficial al Ministerului Apărării. În timp ce, la Băneasa, metrul pătrat de pământ se vindea cu 20-25 de dolari, la Ştefăneşti preţul era de numai şase-şapte dolari. Diferenţa de preţ ar fi de aproximativ 3,3 milioane de dolari în favoarea lui Becali, care ar fi primit un teren în valoare de 4,7 milioane de dolari cedând unul de numai 1,4 milioane de dolari.

Din partea MAp, actul de schimb a fost semnat de locotenent-colonelul Aurel Iorga şi de căpitan-comandorul Petre Cristea, care administra cele 20,9 hectare. Semnatarii au susţinut că schimbul între Armată şi Becali s-ar fi făcut la ordinul ministrului de la acea vreme, Victor Babiuc.

În acest dosar, Becali este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Mai sunt învinuiţi Victor Babiuc - ministru al Apărării în perioada în care s-a făcut schimbul, 11 generali, dar şi oficiali ai Ministerului Apărării, pentru abuz în serviciu în formă calificată.


4 November 2010