Beijing are cu 50% mai multe case vacante decât Statele Unite ale Americii, potrivit datelor emise de Agenţia Naţională a Agenţilor Imobiliari (NAR) din SUA şi conform unui raport citat de Beijing News, scrie publicaţia Zero Hedge.

25533-154380maxim.jpgDatele emise de instituţia americană şi de cea din China relevă faptul că, la sfârşitul lunii aprilie, în Statele Unite ale Americii erau 2,5 milioane de case vacante, în timp ce într-un singur oraş din China - Beijing - erau disponibile 3,8 milioane de case neocupate.

"Inventarul total al locuinţelor a crescut, la sfârşitul lunii aprilie, cu 9,5%, până la 2,54 milioane de case disponibile spre vânzare", potrivit datelor Agenţiei Naţionale a Agenţilor Imobiliari din SUA. Recordul absolut al numărului de case vacante în Statele Unite ale Americii a fost înregistrat în iulie 2007, când erau disponibile spre vânzare nu mai puţin de 4,04 milioane de locuinţe.

Comparativ, în aceeaşi perioadă, datele Biroului de Securitate Publică şi Administraţie a Populaţiei din Beijing relevau faptul că numărul locuinţelor vacante se situează la 3,81 milioane de case.

 

Sursa

5 July 2012