Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Belgrad, ţinta dezvoltatorilor imobiliari din Serbia

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 5477

Belgrad este una dintre cele mai vechi aşezări din Europa, însă arhitectura oraşului nu îi reflectă vârsta, fiind dominată de tendinţele moderniste. Deşi este un oraş cu o istorie impresionantă, cele mai vechi clădiri din capitala Serbiei datează numai din secolul al XIX-lea, din cauza frecventelor conflicte şi distrugeri.

Belgrad, ţinta dezvoltatorilor imobiliari din SerbiaBelgrad este capitala şi cel mai mare oraş al Serbiei, având statutul de unitate teritorială separată, cu un guvern autonom. De-a lungul istoriei, datorită amplasării sale, oraşul a reprezentat Amman, unul dintre cele mai occidentalizate oraşe arabe Amman este un oraş al contrastelor fascinante, unde tradiţia se îmbină cu modernismul, atât din punct de vedere al mentalităţilor, ... o intersecţie între lumea occidentală şi cea orientală, a fost cucerit de mai multe popoare, însă în 1841 a devenit capitala Serbiei, iar între 1918 şi 2006, a fost capitala Iugoslaviei. În prezent, este centrul economic şi cultural al ţării, aici locuind aproape un sfert din populaţia Serbiei.

  • Belgrad se traduce prin „Oraşul Alb” şi este una dintre cele mai vechi aşezări de pe continent
  • Capitala Serbiei se întinde pe 360 kmp, având o populaţie de peste 1,2 milioane locuitori
  • Oraşul a fost distrus de 44 ori şi a fost implicat în 115 conflicte internaţionale, datorită poziţionării sale strategice

În 1995, Serbia a adoptat marca germană ca monedă oficială, în încercarea de a domoli rata inflaţiei, ce ajunsese la un nivel alarmant, de 40% anual. După anul 2000, economia s-a stabilizat, astfel că şi Chişinău atrage investitori străini, datorită randamentelor din chirii Chişinău este centrul comercial şi industrial al Republicii Moldova, astfel că se bucură de cea mai activă piaţă imobiliară din ţară. Preţul ... piaţa imobiliară a început să se dezvolte rapid. Piaţa construcţiilor a luat avânt, deoarece majoritatea clădirilor erau foarte vechi: o analiză oficială de la începutul anilor 2000 indica faptul că 60% dintre locuinţe fuseseră construite înainte de 1975. Cei mai mulţi dezvoltatori au ţintit Belgrad, iar peste 30% dintre autorizaţiile de construire au fost eliberate în Capitală.

Drept urmare, Serbia nu a reuşit să evite un boom imobiliar: în numai 10 ani, între 2000 şi 2010, preţul locuinţelor a urcat cu 265%, chiar cu 300% în Belgrad. Totodată, gradul de împroprietărire a urcat puternic, ajungând să depăşească 95% la nivel naţional, de la 77% la începutul anilor ’90. Însă contextul economic mondial a înfrânat tot acest avânt, iar în ultimii trei ani, preţurile au coborât constant.

Preţ mediu al apartamentelor din Belgrad, conform Numbeo Cost of Living:

  • Apartament central – 2.000 euro/mp
  • Apartament semicentral – 1.200 euro/mp

Cu toate că preţul locuinţelor din Belgrad a fost într-o continuă scădere, activitatea de pe piaţa chiriilor nu a fost deloc afectată. Randamentele din închirieri cu crescut cu două procente, pe parcursul lui 2012, ajungând la aproape 7% anual.

Valoarea medie a chiriei, conform Numbeo Cost of Living:

  • Apartament cu un dormitor – central: 250 euro/lună; semicentral: 180 euro/lună
  • Apartament cu trei dormitoare – central: 550 euro/lună; semicentral: 350 euro/lună

Dedinje şi Senjak sunt cele mai costisitoare cartiere din Belgrad, locuinţele tranzacţionându-se aici cu preţuri între 1.900 şi 2.300 euro/mp, conform datelor GPG. Acestea sunt urmate de Vracar şi Stari Grad, iar cele mai ieftine apartamente pot fi găsite în Vozdovac şi Zvezdara, unde preţul de tranzacţionare coboară sub 1.600 euro/mp.

CITEȘTE ȘI: Kuala Lumpur, printre metropolele cu cea mai rapidă dezvoltare din Asia Dintr-un orăşel lipsit de importanţă, Kuala Lumpur s-a tranformat într-o metropolă cosmopolită, într-un singur secol. În ultimele ... Kuala Lumpur, printre metropolele cu cea mai rapidă dezvoltare din Asia

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video