Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Beneficiile crizei: cumperi un ansamblu rezidenţial la preţul unei case

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 4155

Criza a prins pe picior greşit o mulţime de constructori sau dezvoltatori. Cei care nu şi-au mai putut plăti datoriile către bancă au rămas fără proiecte. Astfel, mai multe proprietăţi din toate colţurile ţării, finalizate sau abia începute, sunt acum scoase la vânzare pe siteurile de specialitate. Unele au preţuri modice, altele anunţă că se vând pur şi simplu clientului care va oferi cel mai mult, pe când altele ating în continuare ordinul milioanelor de euro.

Localitatea Trohanu Nou, Braşov (sursa: vanzari.bcr.ro)Banca Românească anunţă Cum şi cine poate cumpăra o locuinţă executată silit? Proprietăţile executate silit sunt deosebit de atractive, chiar şi într-o perioadă în care activitatea de pe piaţa imobiliară este ... una dintre cele mai interesante oferte, din categoria ansamblurilor imobiliare executate silit. Este vorba despre complexul Adelaide Residence, situat în comuna Tunari, în partea de nord a Bucureştiului. Ansamblul este format din nouă construcţii aflate în diverse stadii de execuţie, mai precis este vorba despre 173 apartamente cu două, trei şi patru camere. Terenul are o suprafaţă de 15.900 mp, iar clădirile ocupă 4.700 mp. Ansamblul este deja conectat la toate utilităţile, de la apă curentă la internet, şi se vinde... celui care oferă cel mai bun preţ.

Un alt proiect imobiliar scos la vânzare după executare silită se află în judeţul Braşov, iar vânzătorul este BCR. De data aceasta, este stabilit un preţ de pornire: 175.000 euro. Proiectul este nefinalizat şi întins pe 8.600 mp, dezmembrat pe 15 parcele. O parcelă are destinaţie de drum de acces, iar celelalte 14 au suprafeţe cuprinse între 500 şi 750 mp, destinate construirii de locuinţe. În acest moment, o casă este finalizată, iar alta se află în stadiul final.

Pe siteul executări.com se regăseşte o ofertă de vânzare pentru un bloc cu patru apartamente şi un teren de 570 mp. Acesta este situat în comuna Stolnici, din judeţul Argeş, având un preţ de pornire de 32.700 euro. Apartamentele au toate câte trei camere, iar în spatele blocului există o construcţie separată, cu boxe de 10 mp pentru fiecare apartament.

Preţurile cresc în special în oraşele mari, până la ordinul a câteva milioane euro

Terra Residence, Voluntari (sursa: vanzari.bcr.ro)Atunci când vine vorba 2013 va fi un an de acalmie pe piaţa imobiliară. Va urma relansarea? Ce a fost mai greu a trecut. Piaţa imobiliară începe să se stabilizeze, ba chiar se pregăteşte timid de o relansare. Transformarea programului ... despre proiecte construite în Bucureşti, preţurile devin mai degrabă accesibile investitorilor mari. De exemplu, tot în oferta BCR apare un bloc de locuinţe amplasat in zona 13 Septembrie - Uranus, cu un total de 19 apartamente, 1 spatiu comercial/birou la parter, 19 locuri de parcare la subsol, demisol şi 6 boxe, este scos la licitaţie cu preţul de 4 milioane euro. Construcţia este finalizată în proporţie de 85%, deci noul proprietar va fi nevoit să investească în continuare în proiect.

Chiar şi la periferia Bucureştiului, în localitatea Voluntari, un bloc de 142 apartamente din cadrul ansamblului Terra Residece, se vinde cu 3,5 milioane euro. Blocul are un regim de înălţime de Demisol+P+8E, iar lucrările nu sunt finalizate.

Sunrise Residence, Cluj (sursa: vanzari.bcr.ro)Un alt preţ impresionant este pentru un proiect din Cluj Napoca: 2,5 milioane euro, în condiţiile în care construcţia este finalizată doar în proporţie de 30%. Ansamblul se numeşte Sunrise Residence şi cuprinde 180 apartamente şi 180 locuri parcare, dintre care 82 locuri sunt subterane. Momentan, proprietatea este branşată doar la apă rece şi canalizare.

Pentru cei care nu vor să investească în ansambluri imobiliare întregi, există cazuri în care atât băncile cât şi firmele de executare vând câte un apartament. Această opţiune trebuie analizată cu atenţie de către viitorii proprietari, care trebuie să ia în calcul cheltuielile, cât şi complicaţiile care apar atunci când aleg să locuiască într-un bloc puţin sau deloc locuit.

CITEȘTE ȘI: Blocurile comuniste ies din garanţie. Care sunt riscurile? În Bucureşti, numărul proprietăţilor catalogate drept pericol public în cazul unui seism este în permanentă creştere. Blocurile ... Blocurile comuniste ies din garanţie. Care sunt riscurile?

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video