Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Berceni, cartierul unde nu simţi că eşti la periferie

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 13053

Aflat la periferie, dar foarte aproape de centrul Capitalei, cartierul Berceni se bucură de o serie de avantaje care îl fac atractiv în rândul celor care au venituri până în medie. Nu mai departe de acum 40 de ani, acesta era doar un câmp întins pe care s-au construit câteva locuinţe. Nu exista nimic - nu erau gaze, nu erau trase utilităţi, erau doar câţiva oameni cu venituri modeste care au avut curajul să construiască în zonă.

Imopedia.roAstăzi, Berceni este un cartier cu de toate, apropiat de centrul Bucureştiului, traversat de patru staţii de metrou şi cu toate acestea, o zonă mai mult decât accesibilă la nivel de preţuri.

Mai întâi au fost câteva locuinţe. Acum sunt 120.000 de locuitori stabili

Dezvoltarea cartierului Berceni este strâns legată de IMGB, platforma industrială care în anul 1964 era nouă. Pentru muncitorii din unitatea industrială, în zonă s-a construit un ansamblu de locuinţe. Nimic din confortul cu care ne-au obişnuit ansamblurile de azi: locuinţele aveau, în mare parte, un singur etaj, iar zona avea un puternic caracter rural, cu suprafeţe mari de teren liber şi fără utilităţi trase în zonă. De fapt, toată zona era în afara oraşului, în fosta comună Şerban Vodă. Treptat, dezvoltarea s-a impus. Primele blocuri au fost construite acolo unde acum este spitalul Grigore Marinescu, iar una dintre primele străzi a fost Emil Racoviţă. Apoi dezvoltarea a fost permanentă pentru următorii 30 de ani. Tocmai de aceea, media de vârstă a celor care locuiesc acolo este de 35-40 de ani.

„Avem zone foarte frumoase, unde sunt clădiri cu regim de înălţime P+4 şi avem cartiere create după anii 1980, unde sunt blocuri cu regim de înălţime P+8, condensate în jurul unităţilor industriale, gen IMGB.", spune Giulio Angheloiu.

Apartamentele noi, deşi puţine la număr, sunt uneori mai ieftine decât cele vechi

  Cât de scump este acum să fii proprietar în Bucureşti? Află totul într-o radiografie completă a celor şase sectoare ale Capitalei Sectorul 1 ţine capul listei atunci când vine vorba de preţurile proprietăţilor din Bucureşti. Acolo s-au marcat vârfuri fabuloase ... În zonă nu s-a construit foarte mult, poate din cauza faptului că sunt foarte puține terenuri libere. Sunt doar câteva ansambluri rezidenţiale de amploare precum Asmita Gardens, Monaco Towers sau Trident, dar în general s-au construit blocuri individuale.

"Avem şi blocuri noi de P+4 şi P+10, dar ele sunt strecurate printre cele din vechile cartiere muncitoreşti, neavând alte zone la dispoziţie. Mari cartiere nu s-au creat. Pe zonele unde construcţiile nu depăşesc patru etaje, locurile de parcare sunt satisfăcătoare. În fostele zone muncitoreşti este un pic mai complicat, ca în restul Bucureştiului, de altfel.", afirmă reprezentantul agentiei.

„Sunt mai mult construcţii izolate, dezvoltatori care fac un bloc, două şi, astfel, nu au un nume sau un statut de ansamblu sau complex. Cele mai multe astfel de blocuri sunt în zona Apărătorii Patriei, o zonă în care până nu demult erau numai case şi vile, dar mai nou au apărut şi construcţii în regim de înălţime P+3, P+4, cu apartamente.", spune Marius Negoiţă, manager Nemar Rezidential.

În unele cazuri, preţurile ansamblurilor noi sunt chiar mai mici decât cele ale apartamentelor vechi, acestea situându-se la un nivel de 850 euro/mp, spre deosebire de 1.000 euro/mp.

Astfel, în construcţiile comuniste:
- Garsonierele au un preţ mediu de 35.000 euro
- Apartamentele cu două camere au un preţ mediu de 55.000 euro
- Apartamentele cu trei camere au un preţ mediu de 65.000 euro
- Apartamentele cu patru camere au un preţ mediu de 80.000 euro

„În momentul acesta, cele mai căutate apartamente sunt cele cu trei camere şi garsonierele" este de părere reprezentantul Premier Service.

Potrivit agenţilor imobiliari din zonă, vânzările au mers bine în această perioadă, Ce a adus Prima Casă din 2009 până acum Prima Casă a început ca un program aplaudat la unison de toate părţile implicate: constructori, bănci şi clienţi. În scurt timp de la ... stimulate mai ales de creditele Prima Casă. Clienţii tipici sunt cei de 30-40 de ani, cu venituri sub medie, care caută o locuinţă în special lângă Parcul Tineretului, sau în zonele Băltiţa, Împăratul Traian, Huşi, Păduroiu. O parte destul de mare din piaţă este ţinută de închirieri, unde se caută și apartamentele cu trei camere, dar mai ales cele mai mici.

La nivel de chirii, o garsonieră 150-200 euro/lună, poate chiar 250 euro, în funcție de dotări. Apartamentele de două camere se închiriază cu 200-250 euro/lună iar cele cu trei camere, cu 250-300 euro/lună. 

Zona trece printr-o perioadă de boom la nivel de retail

În ultimii ani, cartierul Berceni a căpătat încă o dată elan la nivel de dezvoltare. România – din ce în ce mai interesantă pentru marii jucători din retail Anul trecut a fost un an plin pentru România, la capitolul comercianţilor internaţionali. Ţara noastră este pe locul 3 în topul ... Foarte multe lanţuri de magazine au devenit interesate de zonă, dar şi la nivelul primăriei s-au luat nişte decizii în favoarea locuitorilor.

„Cred că a avut cea mai mare expansiune din punct de vedere al infrastructurii. Până şi firmele care au o politică de a nu deschide mai mult de un magazin pe cartier, aici au făcut trei. În ultimii trei ani de zile, nu există zonă în Bucureşti sau în Ilfov care să fi dezvoltat atât de multe supermarketuri, hipermarketuri. Şi aici pot enumera: Metro, Carrefour, Praktiker, Hornbach, Obi etc. De asemenea, sunt şi aceste două mall-uri, City Mall şi Sun Plaza." reprezentantul Nemar.

În cartier se găsesc cinci spitale, şase grădiniţe, şapte scoli generale, mai multe licee şi grupuri şcolare. La nivel de spaţii verzi, sunt mai multe locuri de joacă amenajate printre blocuri, precum şi acces facil la parcurile mari din apropiere: Orăşelul Copiilor, Tineretului şi Carol. Dar cel mai mare avantaj este poate infrastructura foarte bună la nivel de transport în comun, cartierul având metrou, tramvaie, autobuze şi maxi-taxi.

Lipsa metroului principalul dezavantaj al cartierului Drumul Taberei Drumul Taberei este un cartier în care dacă ai locuit o dată, îţi este greu să te muţi. Este o zonă aerisită, cu multe spaţii verzi, ... Află ce cartier suferă din cauza absenţei metroului.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Iancului , SC: 280 mp
Magheru , SU: 50 mp, 2 cam.
Splaiul Unirii , SC: 95 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video