Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Berceni: o zonă cu vile la preţ de apartament

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 10048

Vă bate gândul să vă cumpăraţi sau să vă construiţi o casă şi doriţi să fie într-o zonă liniştită în afara Capitalei aglomerate? Comuna Berceni este o soluţie foarte bună, mai ales dacă bugetul alocat nu este generos. Astfel, poţi vinde un apartament cu trei camere în Bucureşti şi te poţi muta la casă cu gradină, spun agenţii imobiliari.

Primaria BerceniPrima atestare documentară a comunei Berceni datează de la sfârşitul secolului al XVI-lea, mai exact din anul 1598. Se crede că numele aşezării Berceni vine de la cuvântul "birciu" care înseamnă perceptor, strângător de taxe. Amplasarea comunei la ieşirea din Bucureşti a adus oportunităţi de dezvoltare, pe plan industrial, dar mai ales pe segmentul rezidenţial.

În comparaţie cu ani trecuţi, vânzările au crescut uşor, tot mai mulţi dezvoltatori se orientează spre această zonă având în plan construcţia de O casă scumpă nu înseamnă neapărat o casă bună. Cum poate fi compromisă una dintre cele mai mari investiţii din viaţă? Materialele bune îţi pot asigura o casă de calitate, dar nu pot garanta acest lucru. Un constructor nepriceput poate să transforme produsele de ... vile de până în 75.000 euro. Preţul mic obţinut la final se datorează şi terenurilor care s-au ieftinit puternic de la începutul crizei.

“Ca peste tot, în comuna Berceni preţul proprietăţilor imobiliare a scăzut. Vorbim de ieftiniri de  aproximativ 40 -50% în cazul locuinţelor noi şi de 70% în cazul terenurilor” declară Ionuţ Mocanu, broker în cadrul agenţiei Expert Imobiliar.

“Găsim case-vile individuale cu preţuri ce nu depăşesc 120.000 euro la cheie, cu suprafeţe foarte generoase cum ar fi: suprafaţa terenului mai mare de 500 mp cu un spaţiu util de peste 200 mp la care se mai adaugă, terasele. Se mai pot cumpăra şi proprietăţi de tip locuinţe cuplate, cu preţuri ce nu depăşesc 75.000 euro la cheie, cu suprafeţe între 120 şi 140 mp utili şi suprafaţa terenului de 250-300 mp” spune Florin Oprea, manager agenţia Sud Imobiliar Expert.

Terenurile din zona Berceni Terenurile, cel mai slab segment al pieţei imobiliare. Sunt, însă, câteva zone unde tranzacţiile se fac indiferent de preţ Anul 2012 a continuat să aducă scăderi de preţ pe piaţa terenurilor din Capitală. Acest segment de piaţă, cândva vedetă, a înregistrat ... reprezintă o oportunitate în acest moment, spun agenţii imobiliari care apreciază că odată cu relansarea pieţei imobiliare, aceste proprietăţi vor fi căutate de cumpărători. În prezent, se vând foarte bine loturile de teren situate în zonele noi dezvoltate unde suprafeţe de 500 mp pot fi achiziţionate şi cu 5000 euro. La acest preţ însă terenurile nu dispun de utilităţi. Dacă nu doriţi să vă bateţi capul cu racordarea la utilităţile puteţi alege terenuri mai scumpe, acestea ajung la aproximativ 15.000 euro pentru aceeaşi suprafaţă.

Cu cine vă învecinaţi dacă vă mutaţi în comuna Berceni?

În general, cei care aleg să locuiască în comuna Berceni sunt Case pe pământ, la preţ de garsonieră. Cât este mit, cât realitate? Ofertele constructorilor din perioada de criză au început să promoveze agresiv casele ieftine. Astfel, se vând case care au preţuri ce ... clienţii care au locuit la bloc in apartament şi care vor să îşi schimbe stilul de viaţă şi cunosc foarte bine zona de sud, apreciază specialiştii imobiliari din zonă.

“Cei care vor să cumpere în comuna Berceni mai au prieteni, rude deja mutate. Mai există o categorie formată din cei care depind direct de staţia de metrou IMGB pentru a se deplasa la serviciu. De obicei, sunt familii cu unul sau doi copii care îşi doresc sa schimbe apartamentul cu casa la curte si nu dispun de un buget prea mare” explică reprezentantul Expert Imobiliar.

Cel mai mare avantaj de care se bucură zona ar fi distanţa mică faţă de oraş şi Pariul cu metroul: cum să investeşti profitabil în locuinţe, în funcţie de planurile Metrorex? Fie că este vorba despre persoane fizice sau investitori cu portofolii de sute de milioane de euro, toată lumea ar trebui să fie interesată de ... accesul direct la metrou.

“Avantajul mai este ca pleci de la un confort la altul la acelaşi preţ (ex poţi vinde un apartament în Bucureşti de trei camere cu suprafaţa de 70 mp şi cu bani obţinuţi poţi cumpăra o casă pe pământ cu un spaţiu locuibil de circa 140 mp plus teren de circa 250-300 mp în proprietate)” managerul agenţiei Sud Imobiliar Expert

Dezavantajele sunt de departe lipsa infrastructurii, faptul că nu există canalizare şi apă curentă în zonele noi construite. Apa curentă este doar în satul vechi, iar primăria nu se implică în rezolvarea problemelor legate de infrastructură, precizează agenţii imobiliari care se ocupă de tranzacţiile din comuna Berceni.

CITEȘTE ȘI: Autostrada Bucureşti – Ploieşti creşte interesul cumpărătorilor în Snagov Zona Snagov a atras din totdeauna atenţia bucureştenilor cu bani. Frumuseţea şi liniştea locului i-au făcut pe mulţi locuitori ai Capitalei să ... Autostrada Bucureşti – Ploieşti creşte interesul cumpărătorilor în Snagov

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baneasa , SC: 390 mp
Prelungirea Ghencea , SC: 50 mp, 1 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video