La rectificarea bugetară, clădirea Bibliotecii Naţionale a primit în jur de 16 milioane de euro, pentru continuarea lucrărilor de construire.

13283-boc_biblioteca_nationala.jpgProiectul este evaluat la 128 milioane de euro şi, în afară de biblioteca propriu-zisă, constă în amenajarea şi altor tipuri de spaţii culturale moderne (o aulă cu 400 de locuri, săli de conferinţe şi proiecţie, librării, anticariate, cafenele etc).


„Investiţia este benefică din toate punctele de vedere. În primul rând, sperăm să recâştigăm pasiunea pentru cultură a românilor. De asemenea, sperăm ca prin dotările pe care le are la dispoziţie, prin spaţiile generoase, prin infrastructura culturală să aducem tinerii de pe terase la bibliotecă. Spun acest lucru pentru că această bibliotecă va avea toate facilităţile moderne pe care tinerii şi le doresc: de la bibliotecă digitală la spaţii moderne de lectură şi de publicaţii pe care nu le pot găsi în altă parte. Nu în ultimul rând, este vorba şi de o investiţie care generează locuri de muncă. În acest moment, pe şantier sunt peste 400 de oameni care lucrează", a declarat premierul Emil Boc, aflat într-o vizită pe şantier.


Se estimează că Biblioteca Naţională va fi dată în folosinţă în a doua parte a lui 2011.


30 August 2010