Expozanţii se declară mulţumiţi, după primul eveniment imobiliar de anul acesta: TNI apartamente 2009, care tocmai s-a încheiat astăzi. 
  
Bilanţ TNI – vizitatori peste aşteptariSpre deosebire de ediţia din septembrie 2008, ediţia care a deschis şirul evenimentelor imobiliare din 2009 , s-a bucurat de succes, atât prin prisma organizatorilor dar mai ales a expozanţilor. 
      
"Sincer, am fost luaţi  prin surprindere de numărul mare de vizitatori, care au luat cu asalt standurile încă de la primele ore expoziţionale. Am rămas astăzi chiar fără bilete, iar expozanţii fără pliante", declară uşor amuzat Adrian Bercea, General Manager al companiei organizatoare.

Dacă atât organizatorii cât şi expozanţii au avut iniţial uşoare reţineri legate de rentabilitatea participării la orice evenimente imobiliare în acest an, dat fiind interesul scăzut pe acest segment în ultimul timp, iată că cifrele, precum şi entuziasmul dezvoltatorilor resping fără drept de apel aceste temeri: 12.000 de vizitatori, dintre care peste 50% au reprezentat potenţial clienţi. 
 
"Suntem extrem de entuziaşti de interesul pe care l-am simţit de la vizitatori, aceştia fiind mai mult decât dornici de achiziţionarea de apartamente" declară Nicolas El Rattel, Director Executiv SEQA RESIDENCE. Am sesizat faptul că cererea există în continuare, singura problemă fiind de fapt  lipsa de lichidităţi. Lansez cu această ocazie o rugăminte către bănci, şi anume aceea  de a înlesni condiţiile de creditare, întrucât dorinţa de cumpărare se pare că nu a dispărut." 

Speranţa se citeşte şi în ochii reprezentanţilor complexului Primăvara - Lujerului: " Am rămas surprinşi de fluxul de vizitatori, net superior celui de la ediţia din septemberie 2008 , declară Raluca Oprescu, Director de vânzări al ansamblului. În plus, am citit mai multă determinare în ochii vizitatorilor, fiind mult mai hotărâţi decât în ocaziile trecute în care am avut contact cu aceştia. Majoriatatea au fost interesaţi de locuinţele deja finalizate, scăzându-le puţin încrederea pentru cele aflate în curs de dezvoltare. Pentru acest fapt, am înregistrat chiar şi vizionări directe la faţa locului cu agenţii noştri. Este un semn de revenire a pieţei imobiliare".
  
SPERANŢA este deci cuvântul de ordine care caracterizează finalul primei ediţii TNI de anul acesta, entuziasmul dezvoltatorilor  transmiţând ideea că piaţa imobiliară ar putea da uşoare semne de dezamorţire. 
    

8 February 2009