Recent, pe piața imobiliară din București a apărut un nou concept: spații de lucru care beneficiază de toate dotările necesare, în regim de co-working. Este vorba despre birouri complet mobilate și utilate, care pot fi închiriate de antreprenorii care nu au un sediu sau care își doresc un spațiu de lucru în centrul Capitalei.

 

42461-co-working_3house.jpgPrima locație de acest fel - 3house Universitate - a fost lansată la finalul anului trecut și se află în clădirea Unimed, situată în spatele Teatrului Național București. În prezent, spațiul respectiv are un grad de ocupare de circa 90%, iar dezvoltatorul a anunțat extinderea cu două etaje.

 

Începând din iulie 2019, suprafața totală operată este de 1.700 mp, iar compania planifică să adauge o nouă locație de 3.400 mp în clădirea Equilibrium dezvoltată de Skanska în Floreasca, în toamna acestui an”, precizează un comunicat al 3house.

 

Spațiul de co-working de pe strada Tudor Arghezi nr. 8-10 „are o capacitate de până la 200 de persoane distribuite în zone amenajate pentru a primi echipe în birouri dedicate, două zone de open-space, spații de ședințe și un spațiu modular pentru evenimente, cu o capacitate de până la 120 de persoane”, se arată în comunicat. Totodată, dezvoltatorul a precizat că investiția totală în amenajarea spațiului 3house Universitate a fost de peste 900.000 de euro.

 

„Proiectul de la Universitate reprezintă un pas înainte în angajamentul nostru de a oferi servicii din ce în ce mai complexe clienților noștri. Facem acest lucru prin designul spațiilor, prin modul în care construim spiritul comunității și nu în ultimul rând prin atenția pe care o acordăm zonei de gastronomie. În curând vom deschide și prima cafenea-bistro în această locație, urmând să ducem conceptul mai departe și în proiectul de la 3house Floreasca”, a explicat Vlad Craioveanu, CEO și fondator 3house și Impact Hub România.

 

Abonamentele pot fi adaptate, în funcție de nevoile clienților, iar prețurile variază atât în funcție de mărimea echipei, cât și de numărul de ore. Astfel, accesul ad-hoc în birourile 3house all-inclusive costă 25 de euro, iar chiria lunară în zona de co-work este cuprinsă între 100 și 250 de euro.  

 

Potrivit dezvoltatorului, la toamnă va fi inaugurat cel de-al doilea spațiu de co-working, de aproape 3.400 de mp, situat în clădirea Equilibrium by Skanska, din nordul Bucureștiului, zona Floreasca – Barbu Văcărescu.

9 July 2019