Sunt antreprenori romani, cu mii de metri patrati in portofoliu si sute de chiriasi. Nu si-au vandut nicio proprietate si continua sa construiasca. Acestea sunt doar cateva din lucrurile pe care Liviu Tudor, romanul cu cele mai multe birouri, si Iulian Dascalu, cel mai mare proprietar de mall-uri, le au in comun.

13606-slide_92449_17066.jpg"Numele meu este Liviu Tudor si sunt proprietarul a doua parcuri de afaceri, cu o suprafata inchiriabila de 130.00 mp. Cam atat despre mine", asa se descrie cel mai mare proprietar roman de spatii de birouri. Discretul om de afaceri a iesit ieri, dupa mai bine de zece ani, in fata presei, asa cum a facut-o la inceputul anului Alexander Hergan, fostul CEO al grupului Avrig 35, cu cateva luni inainte de a renunta la sefia companiei.


"Am propriul business, nu am cum sa demisionez, iar de pensionat nici nu poate fi vorba. Sunt inca tanar, am 49 de ani", glumeste Liviu Tudor. Prin intermediul companiei Genesis Development, romanul detine o suprafata de 130.000 mp de birouri, desfasurata in doua proiecte, Novo Park din zona Pipera si West Gate (foto) din cartierul Militari. Printre chiriasii sai se numara companii precum Siemens, Accenture, Renault, Garanti Bank sau Citi Bank.

La fel ca si Iulian Dascalu, proprietarul retelei de mall-uri Iulius Group, Liviu Tudor nu si-a vandut nicio proprietate, nici macar garsonierele pentru studenti, inaugurate in urma cu un an in cartierul Militari.

"Am luat in calcul vanzarea proiectelor, insa dupa doua cicluri de viata (n.r: perioade ale contractelor de inchiriere, respectiv minimum cinci ani) ale fiecarui proiect. Deocamdata, nici nu le-am finalizat, pentru ca ambele proiecte, cel din Pipera si cel din Militari, vor avea in total 250.000 mp. Asa ne-am gandit noi, eu si sotia mea, sa construim tot si abia apoi sa ne uitam la un exit", a explicat Liviu Tudor, in cadrul conferintei organizata de Eurobuild CEE.

Desi cele mai cunoscute companii ale sale sunt Prefabricate vest si Genesis Development, Liviu Tudor s-a prezentat ieri ca presedintele ID Grup, o companie mai putin cunoscuta din portofoliul sau, motivand ca vrea sa consolideze imaginea acesteia.

Nici Iulian Dascalu nu ia in calcul vanzarea vreunui proiect, desi romanul detine patru mall-uri, o cladire de birouri si are in constructie proiectul Palas Iasi, o investitie estimata la 260 milioane de euro, care va cuprinde apartamente, birouri, hoteluri si spatii de retail.

"Nu m-am gandit sa vand, sper ca sunt inca tanar. In plus, toate mall-urile sunt bune, nu as sti la care sa renunt. Este ca atunci cand ai mai multi copii, nu poti spune care este mai bun, ii iubesti pe toti la fel", a explicat Dascalu.

Sursa

17 September 2010