Dezvoltatorul irlandez BlackPearl, care a achizitionat recent proiectul comercial Zenith din Ploiesti, este in proces avansat de achizitie a unor terenuri la nivel national, care ar putea ridica portofoliul companiei la 400 ha.
4590-black_pearl.jpegIn prezent, compania are in dezvoltare proiecte mixte pe o suprafata totala de 25 hectare, in Bucuresti, Ploiesti, Mogosoaia si Baia Mare. In aceste conditii, irlandezii ar intra in concurenta directa cu investitori precum TriGranit, Baneasa Investments sau Tiric Imobiliare. "Suntem in proces de achizitie a unui lot mare de teren, care va ridica portofoliul de terenuri al companiei la circa 400 de hectare", a declarat pentru Business Standard Michael de Laufenburg, directorul de comunicare al companiei. Potrivit acestuia, compania nu isi va schimba, in perioada urmatoare, strategia, care prevede achizitionarea de terenuri aflate in zone-cheie, cu fonduri de la actionari, in vederea dezvoltarii de proiecte mixte. Lipsa de lichiditati a obligat, in ultimul an, o serie de investitori din industrie sa scoata pe piata terenuri la preturi reduse, in medie cu 30%. Totodata, BlackPearl este interesata de oportunitati de parteneriate cu alti dezvoltatori si de continuarea unor proiecte ce urmeaza a fi executate silit de catre banci. Compania urmeaza sa inceapa in aceasta luna lucrarile la primul sau proiect local, in Mogosoaia.

BlackPearl detine, alaturi de Lewis Charles, un teren de circa sase hectare, pe care intentioneaza sa dezvolte un proiect rezidential de 1.200 de apartamente. Constructia urmatorului proiect, situat in Ploiesti, va incepe la sfarsitul acestui an si va fi dezvoltat pe un teren de patru hectare. Proiectul prevede constructia unui mixt de birouri, hotel si peste 700 de apartamente. In Bucuresti, compania detine pe Splaiul Unirii un teren de 1,5 ha, pe care va incepe, in februarie 2010, constructia unui alt proiect mixt, ce va avea in componenta 350 de apartamente, un hotel si birouri. In Baia Mare, compania a achizitionat doua fabrici dezafectate, care cuprind in total sapte hectare de teren. Proiectul, localizat in apropierea centrului istoric, prevede dezvoltarea unui hotel, spatii de birouri si peste 1.000 de apartamente. In Ploiesti, compania mai detine zece hectare de teren, pe care urmeaza a fi dezvoltat mall-ul Zenith. Compania a achizitionat proiectul in martie anul acesta, de la fondul de investitii Lewis Charles. Actionarii BlackPearl sunt Michael Bell, Ali Chemais si Richard Irwin.

4 May 2009