Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL), Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca institutia are fonduri necesare pentru reabilitarea termica a 50.000 de apartamente, in 2009, ministerul avand alocate pentru acest program 360 milioane lei.

Blaga: Pot fi reabilitate termic 50.000 de apartamente, in 2009"Putem reabilita 50.000 de apartamente in acest an, iar licitatiile se vor organiza de catre primarii, si nu de catre minister" a spus Vasile Blaga.

Acesta a subliniat ca ministerul de resort are alocate pentru acest program 360 milioane de lei.

Potrivit acestuia, in Romania sunt in jur de 84.000 de blocuri clasa termica D si chiar F, iar prin programul de reabilitare termica se incearca aducerea acestora la o clasa termica minim B.

Blaga a adaugat ca ministerul pe care il conduce gestioneaza programe in valoare de 4,54 miliarde lei, iar acesti bani vor ajunge la administratiile publice numai pe proiecte.

"Prioritara este dezvoltarea echilibrata a Romaniei, pe cat posibil cu fonduri nerambursabile", a precizat recent Blaga, care a dat drept exemplu in acest sens fonduri importante care au fost deja accesate prin Programul Operational Regional.

 

18 March 2009