BlagaMâine, marţi 23 decembrie,  începând cu ora 9.45, la sediul din str. Apolodor nr. 17 se va semna Protocolul de predare-primire a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL). Viitorul ministru Vasile BLAGA va prelua ştafeta de la ministrul actual Laszlo BORBELY.

În Programul de guvernare pe 2009-2012, asumat de Guvernul Boc, din cabinetul căruia face parte ministru Vasile Blaga, sunt trecute ca direcţii de acţiune realizarea unui mai mare grad de absorbţie a fondurilor europene, asigurarea banilor de la stat pentru cofinanţarea lor, precum şi Programul Naţional pentru construirea de locuinţe sociale şi pentru tineri.

Dintre măsurile pentru reducerea impactului crizei economice  şi financiare asupra economiei, pentru perioada imediat următoare, în grija MDLPL se află creşterea finanţării de la bugetul de stat pentru reabilitarea termică a locuinţelor, în scopul creşterii eficienţei energetice şi majorarea finanţării de la bugetul de stat pentru proiectele de infrastructură rurală şi locuinţe sociale.

22 December 2008