Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Un bloc abia construit a fost dărâmat, pentru că era cu un metru prea înalt

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 8438

În unele țări, reglementarea în construcții nu este un ghid orientativ, iar regulile se aplică pentru toată lumea. Un bloc de locuințe nou construit, care era cu un metru mai înalt decât planurile inițiale, a fost demolat de autoritățile din Luxembourg, iar dezvoltatorului i se oferit un nou permis de construcție și o nouă șansă de a face treaba bine.

bloc demolatPentru România, este un scenariu absurd: demolarea unei clădiri abia construite din cauză că nu respectă prevederile de urbanism este ceva fără de precedent la noi. Desigur, situația este dureroasă atât pentru dezvoltator, cât și pentru cei care au cumpărat apartamente în acel bloc, dar legea este lege și trebuie aplicată, susțin autoritățile din Luxembourg.

Parterul era cu aproximativ 40 de centimetri mai înalt decât era permis prin autorizația de construire, iar toate celelalte etaje erau cu 10-15 cm mai înalte decât era permis. Întreaga clădire era cu un metru mai înaltă decât înălțimea autoriazată”, a declarat Marc Lies, primarul din Luxembourg.

Blocul era abia finalizat iar problemele au fost identificat de comisia de recepție. Construcția a început în anul 2015, iar proiectul a întâmpinat probleme și blocaje, în perioada crizei economice mondiale, motiv pentru care a fost blocat ani la rând. Abia recent a repornit constructorul dezvoltarea, pentru ca acum să fie nevoit să ia totul de la capăt.

Am încercat să găsim o soluție, împreună cu contractorul. Clădirea nu putea rămâne în picioare decât dacă se dărâma un etaj întreg, dar contractorul a preferat să o demoleze pe toată”, continuă primarul Lies.

Momentan, dezvoltatorul nu a dorit să ofere versiunea lui despre ce s-a întâmplat. Asemenea abateri nu apar însă din greșeală, iar cunoscătorii pieței locale sunt de părere că există explicații nerostite pentru ceea ce s-a întâmplat. Între timp, clădirea a primit o nouă autorizație de construire și anunță că va relua proiectul. 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Popesti-Leordeni , SU: 160 mp
Pipera , SC: 500 mp
Bucurestii Noi , SC: 99 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video