Compania Copper Beech Capital, dezvoltatorul proiectului rezidential Blue Tower din cartierul bucurestean Colentina, a primit feedback negativ la adresa planului de reorganizare depus la Tribunalul Bucuresti. Practicianul in insolventa numit de Tribunal pentru a-si exprima parerea asupra posibilitatii realizarii reorganizarii a catalogat planul companiei drept "irealizabil si fraudulos".

Dumitru-Remus Vulpescu a spus pentru DailyBusiness.ro ca in raportul depus la Tribunal la finalul saptamanii trecute, concluzia a fost ca "planul este irealizabil si fraudulos". Practicianul in insolventa nu a facut publice, insa, alte detalii.

Totusi, cei care vor decide daca planul este sau nu acceptat sunt creditorii companiei, printre care banca Alpha Bank si fondul de investitii Romania Invest. Acesta din urma a cumparat peste 70 de apartamente din totalul de 156 ale proiectului, insa ulterior a reziliat contractul si s-a inscris la masa creditorilor, avand de recuperat circa 2 milioane de euro, bani achitati sub forma de avans.

Intre timp, in cadrul proiectului rezidential au mai ramas in vigoare doar 10 precontracte, dupa ce in urma cu aproape trei ani, cand proiectul a fost lansat, clientii semnasera peste 100 de precontracte. Marea majoritate au renuntat la apartamente si au reziliat contractele. Blue Tower trebuia finalizat, conform termenului initial, in septembrie anul trecut. In prezent, blocul este finalizat in proportie de peste 90%.

 
Sursa

7 September 2010