Administratorul judiciar Conexpert SPRL susţine că peste 450 de cumpărători s-au înscris la masa credală.  Termenul va fi prelungit cu încă 15 zile.

Problemele cumpărătorilor apartamentelor din Complexul Planorama par să fi luat o întorsătură rezonabilă, dacă ţinem cont de declaraţiile făcute de Constantin Ion, asociat coordonator al Conexpert SPRL, lichidatorul EuroHabitat, dezvoltatorul proiectului Planorama: aproape jumătate dintre clienţi s-au înscris deja la masa credală, iar termenul de înscriere va fi prelungit cu încă 15 zile, astfel încât toţi să aibă posibilitatea de a depune cererile.

Speranţe sunt şi în privinţa predării apartamentelor din blocul T3, termenul avansat fiind cel mai probabil luna noiembrie. "Până la sfârşitul săptămânii trecute s-au înscris la masa credală peste 450 de clienţi ai proiectului Planorama. Am făcut deja cerere de prelungire a termenului de înscriere la masa credală cu 15 zile, pe care o voi înainta instanţei, astfel încât să se poată înscrie toţi cei care doresc acest lucru", a afirmat Constantin Ion, precizând că la instanţă au ajuns deja două camionete cu cereri de creanţă.

"De altfel, i-am notificat deja pe toţi cumpărătorii care mai au de achitat sume pentru apartamente să le plătească, conform contractului, astfel încât să se poată ridica ipotecile şi să li se transmită dreptul de proprietate asupra locuinţelor. Per total, în blocul T3, mai sunt de achitat aproximativ 1,2 milioane de euro. De joi, voi putea semna deja cu clienţii Planorama, pentru că Tribunalul Bucureşti a emis deja sentinţa în acest sens. Dacă totul merge cum trebuie, întregul bloc T3 va putea fi predat până în luna noiembrie.

Şi spun noiembrie, pentru că la blocul T3 mai sunt ceva probleme legate de uşile lifturilor, care costă aproximativ 200.000 euro şi pentru a căror livrare ar trebui să mai aşteptăm 60 de zile. Concret, se va face transferul de proprietate, dar cheile vor fi predate în luna noiembrie, când blocul va arăta conform proiectului", a declarat pentru Curierul Naţional Constantin Ion, expicând că 160 dintre cumpărătorii apartamentelor din blocul T3 le-au primit deja în proprietate.

Există dovezi contabile că firmele off-shore au băgat bani în proiect

În ceea ce priveşte creditorii off-shore, Constantin Ion a precizat că, pentru derularea acestui proiect, banca a dat 9,7 mil. euro, alţi acţionari 15,9 mil. euro, iar diferenţa până la aproximativ 56 milioane euro au plătit-o clienţii Planorama.
"Valoarea acestui complex se ridică, în prezent, la aproximativ 56 milioane de euro. Din această sumă, 9,7 mil. euro au fost plătite de Piraeus Bank şi 15,9 mil. euro de alţi clienţi din afara ţării. Diferenţa a fost plătită de clienţi. Există acte contabile care atestă intrarea acestor sume în societate", a afirmat Constantin Ion în replică faţă de acuzaţiile aduse de clienţii Planorama, potrivit cărora "clienţii off-shore" ar fi avut prioritate la înregistrarea în masa credală.

 


Sursa

2 September 2010