Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

Blocuri construite cu mega-copaci înăuntru, alei care leagă acoperișurile și grădini pentru fructe și legume: imobiliare făcute bine

Publicat: | Autor: Mihaela Ochiană, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3203

La sfârșit de an este timpul să ne pregătim pentru viitor, iar tendințele viitorului în imobiliare arată cu adevărat spectaculos. Un exemplu elocvent, și cu siguranță tot mai des întâlnit și tot mai accesibil în viitorul apropiat, este cel al clădirilor verzi. Una dintre cele mai futuriste proiecte în acest sens se construiește în Cairo, Egipt, și conține blocuri cu alei pietonale suspendate peste acoperișuri, ferme în care locatarii pot să își crească propriile legume și fructe, parcuri, piscine, dar și birouri, un mall și locuri de joacă. Toate acestea se vor petrece la umbra unor pereți vii, pe care se vor monta plante atât în interiorul cât și în exteriorul clădirilor.

blocuri 1Proiectul reper pentru viitor se numește The Gate, și este construit de o companie care are ca misiune înverzirea orașelor, indiferent de țară. Este vorba despre Vincent Callebaut Architectures. Complexul este ridicat în jurul a nouă mega-structuri cilindrice acoperite de plante, pe care designerii le numesc mega-copaci. Construcția a început în anul 2014 și va fi gata în 2019, iar suprafața întreagă a proiectului este de 50 de hectare. opt clădiri se vor împleti pentru a forma un complex în cartierul Heliopolis din Cairo.

Etajele superioare vor fi legate între ele de alei pietonale și tot acolo se vor găsi o piscină uriașă,blocuri acoperisuri parcuri și locuri de joacă, precum și mici grădini în care proprietarii vor putea crește fructe sau legume. Alte trei etaje vor fi ocupate de clădiri de birouri, alte trei etaje vor fi ocupate de un mall care va avea parcare subterană pe patru niveluri. Pe lângă toate acestea, în cele opt blocuri vor fi construite 1.000 de apartamente inteligente. Fiecare reședință va fi echipată cu senzori de mișcare care ajustează temperatura și nivelul de iluminare, atunci când proprietarii sunt acasă. Interiorul va blocuri megacopacibeneficia de cei opt mega-copaci, care vor ajuta la furnizarea unei ventilații naturale și vor consuma dioxidul de carbon. Cât despre energie, cele opt blocuri vor fi parțial susține de energie solară și eoliană. 

Vincent Callebaut este un arhitect belgian bine cunoscut pentru strcturile verzi pe care le ridică. Potrivit lui, The Gate este un pas mic către un viitor mai sustenabil. Printre planuruile arhitectului belgian se mai numără și acela de a schimba radical zona industrială din Bruxelles,blocuri apartamente Belgia, unde vrea să ridice locuințe de lux, restaurante, magazine, spații comerciale și sere. Simultan, lucrează și la un terminal de feribot din Seul, Coreea. Designul pentru acesta va fi prezentat la mijlocul anului 2018, dar și despre el se știe că va fi acoperit cu plante.

Principalul scop al acestor proiecte este să creștem nivelul de conștientizare față de construcțiile verzi și sustenabile, în lupta contra încălzirii globale, pentru a avea un comportament prietenos cu mediul și a păstra o planetă sănătoasă, pentru următoarele generații”, încheie Callebaut.

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video