Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

BNR doreşte descurajarea creditelor în valută

Publicat: | Autor: Raluca Joiţa, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3465

BNR vrea să încurajeze creditarea în monedă naţională. În acest sens banca centrală pregăteşte o serie de măsuri prudenţiale care vor duce la scumpirea creditelor în valută. Şi asta pentru că este nevoie de un echilibru între creditele în lei şi cele în valută.

Sursa: bloombiz.ro"Nu vrem să asistăm la o predominanţă la creditele în valută, vrem un echilibru la creditele în lei şi în valută, vrem să scumpim Creditele nu se scumpesc încă. Creşterea dobânzii cheie a BCE se amână Speculaţiile privind creşterea dobânzii cheie a Băncii Centrale Europene s-au dovedit a fi nejustificate. Investitorii se aşteptau ca banca ... creditele în valută, la nivel de credite personale. Dacă riscul este mai mare, preţul va fi mai mare", a spus Cristian Popa, viceguvernatorul BNR, la The Money Channel.

Banca Naţională anunţă că vor fi luate măsuri pentru a limita creditele în valută, dar Ce ar putea duce la o revenire a pieţei imobiliare? Preţurile apartamentelor rămân în continuare prea ridicate, în timp ce piaţa rezidenţială secundară este cea care beneficiază de ... nu pentru toate sectoarele. Guvernatorul a afirmat că astfel de credite ar trebui să fie destinate exportatorilor şi celor care fac investiţii străine, aceste categorii fiind protejate de riscul valutar.

"Nu dorim să atacăm creditul în valută pentru debitorii care au venituri în valută. De exemplu, pentru exportatori, ar fi contraproductiv. Nu avem nicio grijă pentru Bancherii: Acum e momentul să-ţi cumperi casă Specialiştii BCR se aşteaptă la o creştere economică de 2% în 2011 şi o revenire sau stabilizare a unor sectoare cheie. Când economia ... dezvoltarea acestui credit, cu atât mai mult cu cât schimburile comerciale ale României sunt principala locomotivă a ieşirii din criză", a declarat guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

BNR doreşte aceste măsuri de descurajare a creditării în valută numai pentru cei care au venituri în lei.

"Apare problema debitorilor neprotejaţi, a populaţiei care câştigă în lei. Pentru acest sector de creditare în valută pregătim măsuri speciale. Nu pentru toată populaţia, întrucât dacă are câştiguri în valută, atunci de ce să descurajăm? Ne înscriem în orientarea europeană" a mai spus Isărescu.

Astfel de măsuri sunt deja cerute de băncile comerciale şi, cel mai probabil, prevederile vor fi de natură prudenţială.


Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Universitate , SC: 95 mp, 4 cam.
Drumul Sarii , SC: 84 mp, 3 cam.

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video