Mai mult decât imobiliare!!!!!!
 
Mareste fontul | Trimite pe yahoo messenger | Trimite pagina unui prieten | Printeaza pagina

BNR vrea o lege nouă pentru creditele în lei

Publicat: | Autor: Cristina Tamaş, IMOPEDIA.ro | Numar afişări: 3059

O lege nouă care vizează împrumuturile în moneda naţională este în lucru. Piaţa bancară românească are nevoie de un cadru instituţional pentru împrumuturile în lei. În prezent BNR discută cu reprezentanţii băncile comerciale pentru a stabili un astfel de cadru legislativ. Declaraţia îi aparţine viceguvernatorul Băncii Naţionale a României Bogdan Olteanu.

BNRÎn ce priveşte utilizarea monedei naţionale în finanţarea economiei, cel puţin un element fundamental este rezolvat, asigurarea finanţării, a unei finanţări stabile pe termen lung. Vorbim aici de necesitatea unui cadru instituţional şi sunt discuţii pe care noi (BNR - n.r.), ca reglementator, ca autoritate publică, le purtăm cu băncile comerciale referitoare la nevoie de cadru legislativ, de cadru normativ care să sprijine misiunea în ceea ce priveşte atragerea de resurse financiare în lei”, a declarat Bogdan Olteanu.

Nu numai cadrul legislativ reprezintă o problemă în România, ci şi mentalitatea românilor, la noi cele mai multe credite fiind acordate în euro. Chiar dacă sunt plătiţi în Cum va evolua moneda naţională în raport cu euro în 2013? Veşti proaste, mai ales, pentru cei care au credite în euro. Leul va continua să se deprecieze şi anul viitor, dar ritmul va fi unul lent, ... monedă naţională, românii preferă să se împrumute în euro, atraşi de dobânzile mai mici.

Sunt procese pe termen lung pe care trebuie să le derulăm împreună, BNR şi băncile comerciale,  în perioada care urmează pentru a convinge piaţa de realismul şi utilitatea finanţărilor în lei”, a mai spus Olteanu.

Până la luarea unei decizii şi implementarea ei, trebuie luat în considerare Trecerea la euro, amânată pentru 2019 Nu vom trece la euro în 2015, aşa cum s-a tot vehiculat în ultima perioadă. Mai aşteptăm, probabil,  până în 2019. ... calendarul trecerii la moneda euro. Viceguvernatorul BNR speră ca după alegerile parlamentare mediul politic să acorde atenţia cuvenită situaţiei din Zona euro, cât şi situaţiei din România.

„Odată un asemenea calendar gândit, negociat, acceptat de elite şi de public, toate aceste scheme de finanţare rămâne a fi gândite în funcţie de acest calendar”, consideră Bogdan Olteanu.

Pe de altă parte, el a arătat că alt aspect de luat în calcul este perspectiva reglementării, aceasta fiind una de întărire a constrângerilor în ceea ce priveşte reglementarea creditului acordat în monede străine, exotice sau în euro.

CITEŞTE ŞI: Ce se va întâmpla cu creditele în lei când vom trece la euro? Trecerea la euro, pe cât de disputată, este iminentă. Din istoria ţărilor care au trecut deja prin acest proces, schimbările nu sunt niciodată ... Ce se va întâmpla cu creditele în lei când vom trece la euro?

 

Voteaza articolul:
| Aprecierea vizitatorilor:

Ai un comunicat de presă de publicat?

 
RSS
Primeste stirile pe e-mail

OFERTE RECOMANDATE
Baba Novac , SU: 45 mp, 2 cam.
Rahova , SC: 72 mp, 2 cam.
Bucurestii Noi , SC: 56 mp, 2 cam.
TOPURI IMOPEDIA.ro
Cele mai noi comentarii
Cele mai citite stiri
Cele mai comentate stiri
Top Likes

Primul ghid imobiliar autentic! Sfaturi pentru realizarea unei tranzactii imobiliare, termeni imobiliari, financiari, precum si descrieri detaliate ale zonelor,doar pe ghid.imopedia.ro

Blog RUN
Adrian Crivii
Gabriel Alexandru
Dragos Dragoteanu
Daniel Dobre
Adrian Niculescu
Ilias Papageorgiadis

Cele mai noi si importante stiri din segmentul imobiliar iti sunt redate intr-un format inedit, menite a te tine la curent cu tot ceea ce inseamna noutati si ultimele tendinte in domeniul imobiliar, doar pe media.imopedia.ro

Ştiri imobiliare
Analize imobiliare
Evenimente imobiliare
Ghidul Prima Casă
Știri Prima Casă
Comunicate de presă
Arhiva video