Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, s-a intalnit, sambata, in judetul Arad, cu constructorii care efectueaza lucrarile de reabilitare a DN 79 Arad - Oradea, pe care i-a criticat ca nu respecta termenele, afirmand ca pe acest drum "se lucreaza, dar nu se vede nimic", anunta NewsIn.

17483-4.jpgIntalnirea dintre Anca Boagiu si reprezentantii firmei italiene Astaldi SpA, care efectueaza lucrarile de realibitare pe DN 79, a avut loc intr-o parcare situata in apropiere de comuna aradeana Simand. Constructorii erau pregatiti cu mai multe documente pentru a-i arata ministrului stadiul lucrarilor, dar nu au mai apucat sa i le arate pentru ca Anca Boagiu a trecut direct la critici.

Ministrul le-a spus celor de la Astaldi ca, saptamana trecuta, o echipa de la CNADR a fost in control pe DN 79, dar nu au vazut muncitori sau utilaje.

"Veti primi un notist corect. Ceea ce inseamna pericol de reziliere a contractului.

Asta inseamna ca, in timp de o saptamana, trebuie sa puneti la punct graficul lucrarilor, astfel incat sa intrati in termenele contractuale. Nu este primul contract in care sunteti in intarziere, bani sunt, nu aveti nicio justificare.

Nu ma intereseaza ca atunci cand vine ministrul in teren umpleti drumurile cu masini, cu muncitori si asa mai departe. Colegii mei de la Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi au venit saptamana trecuta si au stat o saptamana si nu au gasit pe nimeni aici. Deci, daca vreti sa lucrati sunteti bineveniti sa lucrati, dar in termenele contractuale.

Nu vreti sa lucrati, va rugam frumos sa luati nota ca nu mai suntem dispusi sa facem niciun fel de rabat de la nicio regula. Drumul arata cum arata. Din 2009 pana in 2011 sunt doi ani, in care nu s-a intamplat nimic", le-a spus Anca Boagiu celor de la Astaldi.

Ministrul Transporturilor le-a mai spus ca a vazut ca pentru vizita ei pe drumul dintre Arad si Oradea, Astaldi a adus mai multe utilaje si muncitori pe traseu.

"Pe Arad-Oradea se lucreaza de atatia ani si nu se intampla nimic. Ce vina au aradenii si oradenii ca nu au ei chef sa lucreze?! Nici una. Si atunci, sa vina cineva sa lucreze. Asa cum s-au mobilizat astazi si au adus utilaje, cred ca puteau sa se mobilizeze si pana acum. Asta nu inseamna ca trebuie sa se mute ministrul Transporturilor pe drum ca sa lucreze Astaldi.

Astaldi trebuie sa faca ce scrie in contract", a afirmat Anca Boagiu. Reprezentantii firmei Astaldi au incercat sa-i explice ministrului motivele intarzierilor. "Am schimbat solutia tehnica. Anul acesta am inceput cu solutia noua.

Noi vom prezenta un grafic de lucru, care va fi conform cu discutiile purtate de dumneavoastra. Lucrarile se vor finaliza anul viitor. Anul acesta vom face toate lucrarile majore. Vom mari ritmul lucrarilor si vom aduce de patru ori mai multe utilaje pe teren ca sa finalizam anul viitor acest drum", a declarat unul dintre reprezentantii Astaldi.


Sursa

11 April 2011