Premierul Emil Boc a anunţat că Executivul are pregătit un plan doi de relansare economică, după semnarea acordurilor de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

Boc: dorim să sprijinim tinerii în achiziţionarea primei locuinţeDeclaraţia a fost facută la tribuna Parlamentului, acolo unde este dezbatută moţiunea depusă de liberali si reprezentanţii maghiarilor, intitulată "Marea păcăleală - PDL-PSD".

Astfel, premierul a anunţat că printre măsurile ce le va lua în continuare Guvernul se va afla şi crearea unui mecanism instituţional pentru garantarea creditelor în vederea cumpărării primei locuinte.

"Dorim pe această cale să sprijinim tinerii în achiziţionarea primei locuinţe, pentru dinamizarea pieţei imobiliare şi a sectorului de construcţii", a mai declarat prim-ministrul Emil Boc.

În acelaşi timp, premierul a anunţat că Executivul va acorda  garanţii şi ajutoare de stat pentru firmele care susţin domenii stategice  de dezvoltarea economiei naţionale.

"Vorbim despre domeniul agriculturii, construcţiilor, turismului, mediuului si sănătăţii",a  afirmat Emil Boc.

Prim-ministrul a ţinut să sublinieze că de la începutul anului economia dă semne că începe să se redreseze. Astfel, referindu-se la domeniul imobiliar, el  a precizat că numărul autorizaţiilor pentru construcţiile rezidentiale a crescut în luna februarie faţă de luna ianuarie, de la aproximativ 2500, în prima lună a anului, la aproape 3800, in cea de-a doua.

 

 

 

13 May 2009