Premierul Emil Boc aşteaptă creştere economică anul viitor, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, este dispus să renunţe la mandatul de premier. Boc susţine că tot ce a făcut Guvernul în perioada de criză a fost cât se poate de constructiv şi că relaţia sa cu şeful statului este una corectă, bună, eficientă şi în interes naţional.

22256-emil_boc.jpgImediat după ce a anunţat bugetul pe 2012, premierul Emil Boc şi-a arătat încrederea în evoluţia economiei româneşti pe termen scurt. 

„Anul 2012 va fi un an care va consolida ce am făcut în 2011. Ne aşteptăm ca anul 2012 să se încheie cu o creştere economică", a spus Emil Boc.

Colaborarea cu Băsescu este unul dintre principalele motive pentru care România nu a intrat în colaps în perioada de criză

Pentru a demonstra cât de sigur este pe această evoluţie economică, premierul a declarat, la emisiunea „După 20 de ani" de la Pro TV, că va demisiona de la conducerea Guvernului dacă ţintele economice asumate pentru anul viitor nu vor fi îndeplinite. Totuşi, a evitat să indice un termen clar în care este dispus să se retragă din funcţie dacă obiectivele vor fi ratate.

„Demisia este întotodeauna pe masă în momentul în care aceste lucruri nu se respectă. Deadline-ul este în fiecare zi, pentru că în fiecare zi îţi măsori politicile prin performanţă. Analizele nu trebuie făcute o dată la şase luni, ci făcute periodic, pentru că numai aşa poţi să te asigură că rămâi în graficul stabilit. Demisia nu trebuie făcută o dată la şase luni, un guvern lucrează responsabil în fiecare zi, nu o dată la şase luni. Dar îmi asum menţinerea stabilităţii macroeconomice, inclusiv cu preţul demisiei", a continuat Boc.

De asemenea, Emil Boc a subliniat faptul că preşedintele şi primul-ministru trebuie să colaboreze pentru ca economia să nu intre în colaps într-o perioadă de criză. În opinia lui, România nu ar fi rezistat, dacă între guvern şi şeful statului nu ar fi existat un parteneriat.

„Imaginaţi-vă ce ar fi însemnat în aceşti ani ca, pe lângă actuala situaţie economică internă şi internaţională, să mai fi suprapus o criză de genul unui conflict între preşedinte şi premier. Uitaţi-vă şi în Franţa, există preşedintele Sarkozy şi primul-ministru Fillon, în România există acelaşi sistem. Pentru ca lucrurile să meargă bine în ţară, cei doi trebuie să colaboreze", a completat Boc.

Premierul Emil Boc a declarat vineri, după ce Guvernul a aprobat proiectul de buget pe 2012, că acesta respectă zicala românească „paza bună trece primejdia rea" şi poate fi descris în patru cuvinte: prudenţă, responsabilitate, investiţii şi locuri de muncă.

CITEŞTE ŞI: Românii sunt săraci, dar nici nu ştiu cum să îşi înmulţească banii. Mâna dreaptă a lui Isărescu spune ce este de făcut


28 November 2011