Fondul Naţional de Garantare a aprobat în medie 22 de dosare pe zi, de la demararea programului şi până astăzi.

Bilant Prima CasaProgramul Prima Casa s-a transformat deja in programul primelor 1.000 de case vândute, ceea ce deblochează un alt sector, cel al construcţiilor", declară astăzi premierul Emil Boc, aflat în vizită pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti.

Primul contract de vânzare-cumpărare a unui apartament, finanţat cu un credit garantat de stat a fost semnat pe 8 iulie 2009. După o lună şi jumătate, numărul beneficiarilor a ajuns la 1.000. Un număr deloc de neglijat, ţinând cont că în prima parte a acestei perioade s-au acordat foarte puţine credite, din cauza ambiguităţii normelor de aplicare.

 După modificarea normelor, la sfârşitul lunii iulie, băncile au început să primească dosare şi să le dea mai departe spre Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), cel care se ocupă de gestionarea programului.

Până la sfârşitul acestui an, Aurel Şaramet, preşedinte al FNGCIMM estimează că se vor aproba circa 20.000 dosare de credite prin programul PRIMA CASĂ. Declaraţia a fost făcută într-un interviu acordat în exclusivitate pentru revista Planul casei mele.

 

22 August 2009