Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că în data de 17 februarie urmează să fie semnat contractul cu producătorul german de componente auto Bosch pentru închirierea terenului din parcul industrial Tetarom în vederea realizării unei investiţii de 77 mil. euro. Compania va construi la Jucu o unitate de producţie pentru componente auto, dar şi clădiri administrative, iar producţia ar urma să înceapă din a doua parte a acestui an.

23345-bosch-afp.jpgSăptămâna trecută, oficialii companiei Bosh s-au întâlnit cu reprezentanţii Guvernului pentru a discuta despre acordarea unui ajutor de stat pentru această investiţie. În urma discuţiilor, Guvernul şi-a arătat susţinerea pentru investiţia germanilor de la Jucu şi va sprijini prin ajutor de stat acest proiect, care se va ridica la circa 77 mil. euro. Potrivit reprezentanţilor CJ Cluj, ajutorul de stat cerut de către compania Bosch ar putea însemna scutiri de taxe şi impozite, facilităţi în cadrul importurilor şi exporturilor şi termene de graţie la împrumuturi.

În prezent se aşteaptă semnarea hotărârii de guvern. Bosch îşi va instala facilităţile de producţie pe un spaţiu de 215.000 de metri pătraţi, din parcul industrial Tetarom III, parcul unde a funcţionat şi fabrica de telefoane mobile Nokia. Compania estimează că se vor crea, într-o primă fază, peste 300 de noi locuri de muncă, însă numărul acestora ar putea creşte până la 2.000 de locuri de muncă, conform reprezentanţilor CJ Cluj.

"Contractul legat de teren va fi făcut pe o perioadă de 49 de ani, cu prevederi că investiţia se va derula în două etape, un an şi jumătate pentru fiecare etapă. În continuare mai avem de făcut câteva proceduri administrative care ţin de actualizarea regulamentului pentru Tetarom şi operaţiuni de carte funciară pentru 21 de hectare din parcul industrial", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Contractul va fi semnat de reprezentanţii CJ Cluj, cei de la Tetarom şi ai companiei Bosch.

 

Sursa

8 February 2012