Proiectele care vor beneficia de această sumă sunt "Pasaj rutier calea ferată - str. Independenţei/pasaj rutier - str. Independenţei" şi "Amenajare Piaţa Unirii", care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Braşov şi vor fi finanţate prin Programul Operaţional Regional.

16621-piata-unirii.jpgPlanul integrat de dezvoltare a municipiului Braşov vizează, printre altele, crearea şi modernizarea infrastructurii de susţinere a afacerilor, dar şi a celei din domeniul turismului, inclusiv în vederea organizării de evenimente naţionale şi internaţionale culturale şi sportive.

"Evenimentele programate să se desfăşoare la Braşov în următorii ani trebuie să fie susţinute de o dezvoltare coerentă, bine gândită, pe baza proiectelor finanţate din surse nerambursabile şi din surse private, în aşa fel încât să ducă la îmbunătăţirea climatului socio-economic din întreaga zonă metropolitană", a declarat Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care a semnat chiar astăzi cele două contracte de finanţare.

Proiectul "Pasaj rutier calea ferată - str. Independenţei/pasaj rutier - str. Independenţei" are o valoare totală de aproximativ 25,5 milioane de lei, din care 18,5 milioane lei finanţare nerambursabilă. Acesta urmăreşte asigurarea unei conexiuni rutiere rapide şi directe între Zona Economică Coresi - Cartierul Bartolomeu - viitorul Campus Universitar Genius, prin realizarea unui pasaj suprateran de traversare a magistralei CF 300 Braşov - Sighişoara cu o lungime totală a lucrării de circa 670 de metri. Astfel, traficul va fi fluidizat, iar durata de deplasare pe acest traseu va fi redusă cu 22%. Drept urmare, vor scădea atât consumul de carburanţi, cât şi emisiile poluante - cu circa 5 procente.

Proiectul "Amenajare Piaţa Unirii", cu o valoare totală de 5,4 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de puţin peste 4 milioane de lei, are drept scop îmbunătăţirea infrastructurii pentru turism în vederea valorificării potenţialului turistic al Municipiului Braşov şi creşterea gradului de siguranţă a vizitatorilor şi a populaţiei din zonă prin modernizarea infrastructurii urbane.


25 February 2011