Preţurile proprietăţilor nu au înregistrat scăderi în ultimele nouă luni. Cea mai puternică economie din America de Sud nu a fost afectată de efectele recesiunii globale. Motivul? O piaţă bazată pe bani lichizi, nu pe împrumuturi.

http://www.adevarul.ro/articole/brazilia-prima-tinta-pentru-investitii.htmlÎn perioadele de regres economic, strategia adoptată la scară largă este aşteptarea. Puţini sunt cei care au curajul de a demara investiţii.

Cu atât mai puţin pe o piaţă atât de lovită precum cea imobiliară. Pentru aceşti câţiva curajoşi, o întrebare este însă de importanţă capitală.

„Care este cel mai sigur loc pentru banii mei?" Răspunsul este unul lipsit de echivoc. Brazilia este „ţara numărul unu în lume pentru investiţii", crede miliardarul Sam Zell, potrivit Bloomberg.com.

Una dintre companiile din portofoliul omului de afaceri, Equity International, ia în considerare deschiderea unei filiale locale de finanţare în real estate.

Motivul? Creşterea semnificativă a cererii pentru investiţii imobiliare în această ţară, atât pe sectorul rezidenţial, cât şi pe cel comercial, potrivit reprezentanţilor Equity International.

În prag de boom

Sam Zell nu este singurul care îşi pune încrederea în potenţialul celei mai puternice economii din America Latină.

„La ora actuală, Brazilia este cu siguranţă cel mai bun amplasament pentru investiţii din lume", spune Simon James, director de vânzări în cadrul companiei imobiliare Pioneer Land Group.


Sursa

22 September 2009