Retailerul francez Leroy Merlin deschide în Brașov cea de-a șasea unitate în România, extinzându-se astfel către centrul țării. Liderul pieței de bricolaj din Franța a cumpărat anul trecut rețeaua locală BauMax, redeschizând magazinele sub brand propriu. Prin această mișcare, retailerul francez cofirmă, din nou, angajamentul față de piața din România.

37333-leroy_merlin.jpgRetailerul bricolaj Leroy Merlin deschide primul magazin din Transilvania, parte a unei ample strategii de dezvoltare în România, după achiziția de anul trecut a rețelei locale BauMax. Unitatea din Brașov este cea de-a șasea de la noi din țară, francezii mai având încă trei magazine în zona București-Ilfov și alte două în Craiova și Ploiești.  

Cel mai nou magazin Leroy Merlin are o suprafață de 10.000 metri pătrați și o echipă de aproape 100 angajați. Unitatea se află pe Calea Griviței nr. 1L din Brașov, având un program de funcționare de la 8:000 la 21:00 (luni-sâmbătă) și de la 9:00 la 19:00 (duminica).

  • Retailerul de bricolaj a intrat pe piața din România în toamna anului 2011, primul punct fiind inaugurat în complexul comercial Colosseum, din Chitila
  • În 2014, retailerul francez a achiziționat cele 15 magazine Baumax din țară, urmând ca acestea să fie rebrenduite sub sigla Leroy Merlin în perioada 2015 - 2016

„Deschiderea primului magazin Leroy Merlin în Transilvania confirmă, din nou, angajamentul nostru față de piața din România. Brașovul este un oraș cu o dinamică și un potențial impresionante, iar recentele investiții în retail confirmă acest lucru. Astfel că deschiderea din Brașov urmează firesc strategia noastră de dezvoltare. Expansiunea prețurilor mici continuă, fiecare din clienții noștri putând să beneficieze de ele”, a menționat Frédéric Lamy, directorul general Leroy Merlin Romania.

Fondat în 1923, Leroy Merlin are 370 unități în 12 țări, fiind al treilea mare retailer de bricolaj la nivel mondial. Totodată, este liderul actual al pieței de profil din Franța. 

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

9 June 2015